Feriyeti kérdése:
Kétütemű robogó lehet attól csapágyas két-háromszáz kilométer után ha az olajadagoló tartályába 10w-40-es motorolaj lett beletöltve?
Figyelt kérdés
dec. 18. 12:14
2/12 anonim válasza:
Jó kérdés, tény, hogy az az olaj nem arra lett kitalálva hogy a benzinnel keverve végezze a kenési feladatát mint egy 2t olaj, de mégiscsak egy kenő olaj.
Ezek szerint mentél 300km-t.
Ha nem tapasztalsz semmit akkor nincs baj, ha viszont csapágyas lett akkor lehet megvan az oka...
3/12 A kérdező kommentje:
Előtte másfél hónappal kapott új csapágyat,és jobb híján (hajnalban) az egyik benzinkúton kellet vennem olajat.A címkéje szerint 2t motorolaj de ahogy beleraktam elkezdte kiköpködni a kipufogó szinte elégetés nélkül.Visszamentem a szerelőhöz aki megállapította,hogy ez valószínűleg 10w-40-es olaj és ez tette tönkre az új csapágyat.
dec. 18. 15:29
5/12 anonim válasza:
Szóval egy benzinkútn vettél egy címke szerint 2t de valóban 10w40es olajat amitől azonnal furcsán viselkedett a motor de te mentél vele 300(!!!) kilométert.
Elárulnád milyen olaj volt?
Az kicsit furcsa volna ha egy benzinkúton 10w40et adnának 2t cimkével.
6/12 A kérdező kommentje:
Fentebb küldtem róla linket.
dec. 18. 15:44
7/12 anonim válasza:
Én attól tartok hogy a szerelőd valamit elbaszcsizott, vagy maga a csapágy volt gyártáshibás, nehezen tudom elképzelni hogy az Orlen ilyen hülyeséget csinálna.
8/12 A kérdező kommentje:
Pedig ha megnézed a linket és magát a weboldal webcímét ott is benne van,hogy: orlen-oil-rider-scooter-2t-1-l-10w-40.Ez benne a furcsa mert egy olaj vagy 2t vagy 10w-40 a kettő elvileg kizárja egymást.
dec. 18. 17:31
9/12 anonim válasza:
Valóban érdekes a webcím, de nem kéne hogy bármi köze legyen a termék tartalmához. Én a helyedben, ha van még a flakonban, akkor elvinnén valami laborba kivizsgáltatni.
10/12 anonim válasza:
AZ jó a abba motorba, írja is hogy 2 üteműbe való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!