Szeretnék autót venni, és főként az ára miatt a Kia Ceed áll jelenleg az első helyen nálam. Egy 2023-as évjáratú, ferdehátú benzines 1.5 T-GDI (140 LE), 6 fokozatú manuális váltóval szereltet néztem ki.
Mik a tapasztalatok ezekkel az autókkal, illetve motorral kapcsolatban? Milyen típushibái vannak, és azok kb hány km körül jelentkeznek?
Főként külterületen (90-el) és autópályán (120-al) használnám. Milyen fogyasztásra számíthatok?
Amennyiben betartották a 30 ezres olajcsereperiódusokat, akkor zabálni fogja az olajat, és ha kintről behozott, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem vitték előbb olajcserére.
dec. 17. 17:05
2/7 anonim válasza:
Ceevás ha sok a kilométer benne, olajzabáló.
dec. 17. 17:15
3/7 anonim válasza:
Munkatársamnak az van, nagyon elégedett vele már évek óta, semmi gond nincs vele. A Kiák nagyon jók, nyugodtan veheted.
"BM: A tizenhat éve bemutatott Kiák és Hyundai-ok 1,4 és 1,6 literes szívó benzinmotorjai igazi kakukktojások a használt piacon. Elsőre jó ötletnek tűnhetnek, mert épp reneszánszát éli a szívó benzinmotor, mi is beleestünk ebbe a csapdába. Az évek során viszont megtanultuk, hogy nem érdemes őket választani, mert kevésbé tartós, bóvli motorok. Ha tippelnem kellene, talán ezekkel volt a legtöbb szavatossági problémánk valaha."
dec. 17. 18:52
5/7 anonim válasza:
Ha ez tetszik és még garis (7 év vagy 150.000km) akkor vedd. Anno én is nézegettem ezeket a t-gdi motoros Kiákat, de több helyen írták, hogy 150.000km körül már hozzá kell nyúlni a motorhoz mert előjöhet meghibásodás. Esetleg a szívómotorok megbízhatókkak.
dec. 17. 21:45
6/7 anonim válasza:
Ki merem jelenteni hogy a legszarabb autó, amit valaha vezettem (pedig már azért jó sok mindent vezettem). Semmilyen pozitívumot nem tudok elmondani róla, ami nagy szó, mert annak idején egy Daewoo Matiz-ban is tudtam szerethető tulajdonságokat találni. Ez a Ceed egy szar.
dec. 18. 00:02
7/7 anonim válasza:
Ha vehetsz Toyotat, Hondat Mazdat vagy régebbi Volkswagent, amik már nem keveset bizonyítottak(bár nem is a mai típusokra gondolok) akkor miért venne az ember ilyen koreai "csodát". Ezek a gyártók már akkor is megbízható, igényes, ma is forgalom lévő autókat gyártottak, amikor a kia még csak próbálkozott az autó gyártással....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!