Autó akkuból jöhet ki nedvesség töltés közben?
Vettem egy vadonat új akkut 3 hete, be is tettem a kocsiba 3 hét alatt lemerült (74ah) olyannyira hogy beindításnál már be sem pörgette kicsit sem.
Rámértem 9v nál volt...
Generátor biztosan jó mert járó motornál 14v körül tolta viszotn van egy olyan érzésem hogy valami zárlatos és 0 ra szívja az akkut.
Az akku elvileg még úgy is hogy új nemhiszem hogy hibás mert pont ezért vettem újjat mert a réginél is ez volt lemerült de az már régi volt így időszerű volt az új vétele de ennél is megtörtént ilyen rövid időn belül.
Van egy 5a-s töltőm és feldugtam töltőre (lakásba) 2 nap alatt a 4 ből 3 ra tölti eddig viszont a negatív pólusnál a fém és a műanyag találkozásánál nagyon nagyon minimálisan de valami folyékony cucc jön ki belőle a minimálisat úgy kell érteni mint ha 1 fél csepp víz lenne ott.
Csak a negatívnál, a pozitívnál nincs.
Ez nagyon gáz és vigyem vissza garira? (tesco adott 1 év garit és 3 hetes) vagy ez normális?
Itt még biztosan nincs semmi merta kéept akkor csináltam amikoör 2 napja rá tettem: [link]
azóta nagyon minimális ahogy mondom kb nagyed vagy fél cseppnyi nedvesség van ott.
Kollégám szerint lehet páralecsapódás is még akkor is ha 2 napja a szobába van.
Illetve még azt is mondta hogy nem gáz hogy ilyen lassan tölti mert olyan szionten le volt merülve hogy csepptöltésbe nyomja és az simán lehet a végén 3-4 nap is .
Most tart a 4 csíkból 3 csiknál a töltés
Miért nem viszed el egy autóvillamosságihoz, az legalább megnézné és kitudná mérni is hogy mi a hiba.
Így nem leszel előre vele ha hülyeséget mondanak.
Mert ha a réginél is ez volt a baj akkor lehet nem is kellett volna újat venni hanem csak a hibát megtalálni és megcsinálni.
nyilván ez a megoldás viszont az akku most jobban érdekel hogy ez így normális? illetve mennyire tehette tönkre az új akkut hogy így leszívta?
#4 - reklamálni csakis hivatalos szervizzel való beszereltetés után lehet.
Labortápos töltéssel regenerálni kell az akkut, nem ismeretlen karakterisztikájú bóvli töltőkkel baxtatni, és persze a kocsit elektromosan rendbe kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!