Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MZ ETZ 250 és 250/1 blokkja...

Krómgyűrű kérdése:

MZ ETZ 250 és 250/1 blokkja között van különbség?

Figyelt kérdés

A fenti két motor közül szeretnék egyet venni. Olvastam régen, hogy van valami apróság a két blokk között. Melyik a strapabíróbb, megbízhatóbb?

Jó, mondjuk 2024-ben ne a 30 éves gépeket nevezzük megbízhatónak.

Mik velük a tapasztalatotok?

Esetleg egy TS250-nel összehasonlítva milyen? Ez 4 sebességes, de úgy tudom hogy jobb anyagból készültek.

A másik pedig, hogy eddig Simsonoztam egy ideig (most Hondám van, de vonzz a régi veterán vonal), de ahogyan az MZ-et nézem, ezeken nem lendkerék mágnes gyújtás van, mint a Simsonokon.

Generátor, illetve dinamók vannak rajtuk, de a gyújtás ezen esetben hogy működik?

Illetve a dinamókról nem hallok túl jókat, sokan lecserélik vagy módosítják. Ez esetben miért nem a bevállt mágnesgyújtással szerelték őket?

dec. 13. 10:33
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
A ts még 6 voltos dinamós, az etz 12v generátoros.
dec. 13. 11:58
 2/3 Szolovjov ***** válasza:
A TS 250/1 hengere 2 felömlős, az Etz 250 henger viszont 4 felömlős. Így elvileg nyertek 2 lóerőt, de ebből semmit nem érezni. Sőt, érzésre a /1-es jobban megy. A gyújtás úgy működik mint az autókon, tehát akkumulátor táplálja a gyújtórendszert árammal. Így aztán akksi nélkül be sem indul. Van belőle megszakítós és Hall jeladós. A TS dinamós, az Etz generátoros. Igazából a dinamós is megbízható, csak rendbe kell őket tenni. A generátorossal meg főleg semmi gond nincs. Én kettő Etz-t használok, egy 125-öst és egy 250-est. Mindkettő 1986-os gyártás.
dec. 15. 20:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most nagyjából minden világos.

#2: Miért érezni azt, hogy jobban gyorsul a /1-es? Más az attétel a váltóban vagy a lánckeréknél? Leginkább a 250-es csoport érdekel, azokkal szemezek. 90-100 közötti utazósebességet tudják tartani?

dec. 16. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!