Néha csak teker az önindító, de nem indul motor az autóban! Aztán következő inditásnál lassan pörögve indul el a motor! Szerelők nem tudják az okát!lehet valami üzemanyag rendszeri gond?!
Vannak olyan autók amik immo hibánál tekernek ugyanúgy csak nem indítanak, minden autó más ilyen téren.
Nekem a G Astrám nem teker ha immo hibája van, csak villog a műszerfalon a villáskulcsos autó ikon.
Tesóm citroenje időnként beadja az immo hibát, ott teker, csak nem indul el, amennyire tudom az Ő autóján magát a gyújtásrendszert tiltja le ha nem érzékeli az immot, és nem az önindítót.
De most a kérdésre térve, én arra tippelek hogy valamiért nem kap elején üzemanyagot és idő mire felpumpálja, lehet valahol elszivárog, vagy a szűrőnél, vagy a tanknál valahol levegőt kap, elég egy kis repedés is erre. Ilyenkor ha hosszabb ideje áll próbáld azt hogy gyújtásra ráadod és vársz vele 5-6 mp-et is, vagy akár 10 mp-t, visszaveszed a gyújtást, megint ráadod vársz 3-4 mp-t és indítod, lehet annyi idő alatt felpumpálja annyira hogy simán beindul. De nem biztos hogy ez lesz a jó megoldás.
Az sem biztos hogy az üzemanyag ellátás a gondja. Én tippelek itt arra hogy ha benzines akkor gyújtással lehet valami, az lehet akár gyertya, akár trafó hiba. De lehet még az is hogy nincs elég kompressziós, ezt csak méréssel lehet megállapítani.
Én elvinném inkább egy normális szervizbe ahol rendesen bemérik mi a hiba és nem csak hasra ütve mókolnak valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!