Voltam egy előadáson, ami azt állította, hogy az európai autók alkatrészei nagyon drágák, a kínaihoz képest. Én néztem be valamit? Webáruházakon néztem kínai autók alkatrészit a hasonló európaihoz képest. Nem találtam különbséget
Persze, mert az európai autókhoz jobbára európai alkatrészgyártók kínálnak alkatrészeket, ahol vannak szabványok, előírások és, márkától függően jobb-rosszabb (de még "rosszabb" esetben is teljesen elfogadható) minőségellenőrzések.
A kínai autókhoz meg 10 fillér 50 pengős órabérért kínai kisgyerekek kalapálják az alkatrészeket a lehető legszarabb anyagokból és a lehető legszarabb módszerekkel. Tiktokon amúgy sok videó van, hogy hogyan készülnek ezek... Nem éppen bizalomgerjesztő.
A TikTokon számtalan videó mutatja a csak robotokkal dolgozó üzemeket..
itt egy parkolóban láttam a kínai Teslát...fantasztikus sima vonalak, hibátlan összeszerelés, és persze csakis tiszta villany.
Nem az alkatrészek drágák igazán, hanem az autókat összeszerelő melósok fizetése irreálisan magas!
Ebbe bukott bele a VW.
Webáruházak általában drágák.
Én gumisnál veszek abroncsot, olcsóbban kapom meg, mintha futárral hozatnám valahonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!