Milyen lehet a Dodge Ram promaster 3500?
Az biztos hogy nem jobb, sőt.
Legalább dupla a fogyasztása.
És még te beszélsz a másiknak szövegértésről holott annyit nem fogtál fel hogy csak példát mondtam a magasabb fogyasztásból eredő veszteségre.
A dodge nem tudom 3 tonnás e de a ducato s9-ese 2,2tonnás nem pedig 1.2.
A másik hogy amennyiben szükséged van 3 tonnás teherbírásra nem is értem hogy minek keverted ide a ducatot. Alapból már akkor szóba sem jöhet.
Nem tudom milyen céget tervezel vagy mit akarsz ezekkel a kocsikkal de ennyi ésszel hagyd a picsába szerintem.
Az meg hogy szerinted terhelés alatt egy 2.2-es diesel és egy 3.6-os benzines közt 1-2liter lesz a különbség egyenesen nevetséges. Nem csak hogy jóval nagyobb hengerürtartalom van de sokkal magasabb fordulatszám is szügséges a megfelelő nyomatékhoz. Tudod nehéz dolgok mozgatásához nem sok lóerő kell hanem sok nyomaték. Aztán nézd meg a két fajta motor nyomatékgörbéjét hogy melyik mit tud. A ram csúcsnyomatéka 353Nm 4400-as fordulaton még a ducato 2.2-es diesele már 160lovas motor esetében is 380Nm 1500-2750rpm tartományban. 180lóerős motor esetében pedig 400Nm ugyan azon a tartományom. Tehát sokkal kisebb lökettérfogat,sokkal kevesebb fordulatszámon dolgoztatva is kellő erőt kifejt az áru célbajutattásához.
Teljesen más az attet is. És igen, ugyan annál az autónál, ugyanakkora cm³ esetén egy turbó benzin nem eszik többet 1-2 liternél mint egy turbó dízel. És jóval nagyobb lesz a nyomatéka is , mégha számra ugyanannyi is ,más az attet. A kereken már jobb lesz a benzines javára
Másrészt nem akarok céget egy Amerikai autóval,csak élvezem ahogy irkalod az értelmes válaszokat a kérdésekre 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!