Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorolaj meg tud romlani?

A motorolaj meg tud romlani?

Figyelt kérdés

Egy négy literes olaj nem elég olajcserekor és mindig veszek hozzá még egy literest. Azonban abból mindig marad kb. egy fél liter és már ott van két flakon is felbontva. Történik valami baj, ha a felbontott tavalyit öntöm a mostanihoz?

Valahol úgy olvastam, hogy felbontás után az olajnak is lejár úgymond a szavatossága.

ma 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Ennyi idő alatt semmi baja nem lesz. Én is a régi megmaradtat használom el mindig előbb.
ma 13:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmi baja nincs neki.
ma 13:56
 3/5 Telelő Teve ***** válasza:
Nem tud megromlani. A benne lévő adalékok (habzásgátlók, antioxidánsok, demulgeálószerek), ki tudnak válni, de az alapolaj továbbra is rendelkezik a szükséges tulajdonságokkal.
ma 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Romlik felbontás után, de a szintetikus olajok már elég jól ellenállnak ennek, pár évig biztonsággal felhasználható.
ma 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:
5 évig felbontva is szerintem felhasználható.
ma 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!