Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reggelente miért nehéz sebessé...

Reggelente miért nehéz sebességbe tenni az autót?

Figyelt kérdés

Beindítom reggel, és nem ugrik sebességbe. Ilyenkor vagy erősen kell betenni, amit nem szeretek, vagy lágyabban végig próbálom az összes sebességet, míg mondjuk ötösbe bemegy, majd utána könnyebben megy be a többibe is. Elindulok, megállok egy kereszteződésbe, majd megint nehézkesen veszi be az egyest, majd egy kis haladás után teljesen elmúlik a probléma. Aztán másnap reggel több óra állás után ez kezdődik elölről. Ha hátramenetbe teszem be elsőnek, azt be is harapja jópár alkalommal.

Mik lehetnek az okok?

K Astra 1.4T

tegnapelőtt 01:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8%
Levegős a kuplung.
tegnapelőtt 02:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hideg még az olaj. Járasd kicsit.
tegnapelőtt 03:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Váltóolaj dermedt
tegnapelőtt 09:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy rossz minosegu valtoolajat tettek bele? Mert most délben beindítottam, és úgy ugrál sebességbe, mint ahogy kell. Úgy érzem, hogy a hidegek után rossz csak.
tegnapelőtt 11:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet már nagyon régen volt cserélve a váltóolaj, érdemes lenne cseréltetned.
tegnapelőtt 12:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Fél éve volt
tegnapelőtt 14:55
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Általában minden kocsi ilyen télen,hidegen.Hideg,dermedt minden benne,a válóolaj is.Miden műanyag belső elem rezeghet,stb.Ez teljesen normális.
tegnapelőtt 16:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 Kicsit nehezebben jár az normális valóban, de ha konkrétan erőt kell kifejteni hogy sebességbe menjen az nem.
tegnapelőtt 16:18
 9/12 A kérdező kommentje:

Így van, és harapja a hátramenetet. Mindegy, elviszem szervízbe, ígyis-úgyis az lesz a vége természetesen, csak kíváncsi voltam előre az okokra. Kuplung nem hinném hogy rossz lenne, mivel csak hidegen csinálja ezt. Holnap megpróbálom úgy, hogy felkelek még a sötétbe, hagyom, hogy üzemhőmérsékletet mutasson, és úgy próbálom sebességbe tenni.

Aki majd később nézi: "Lehet,hogy rossz minosegu valtoolajat tettek bele? Mert most délben beindítottam, és úgy ugrál sebességbe, mint ahogy kell. Úgy érzem, hogy a hidegek után rossz csak." itt dél volt, tehát nem volt már annyira hideg. Amúgy miután elküldtem azt az üzenetet, elindultam, mentem 1-2 percet, majd tolatni kellett volna, és ugyanúgy beharapta.

tegnapelőtt 17:14
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 Egyértelműen váltóhiba, de érdemes megpróbálni egy jó minőségű belevaló váltóolajra megint lecserélni váltófelújítás előtt.
tegnapelőtt 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!