Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A külső féltengely gömbcsukló...

A külső féltengely gömbcsukló gumiharang cseréje miatt levettem a külső gömbcsuklót, szétszedve hibátlan volt, ezért visza akartam tenni új zsírral. Elkalapálható a vége?

Figyelt kérdés

Elfelejtettem olyan átmérőjú csövet/kulcsot vinni, ami rámegy a ricnis részre. kb ilyet:

[link]

Kalapáccsal ütöttem át a féltengely acél gyűrún, és most nem tudom berakni az kerékagyba. Nagyon erős acél anyagnak tűnik, ránézésre ép, benyomódhatott mégis a vége? Teljesen letiszítva kell rátolni ugye? Mert már bezsírozva a végét is próbáltam. Esetleg flexel finoman simitsam el a ricni végét?

nov. 23. 04:26
 1/9 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott, esetleg a hideg miatt, az agyban levő csapágy ricnije ősszeszűkült? Szabadban próbáltam összerakni, ezt szabad melegíteni vagy kimegy belőle a zsír?
nov. 23. 05:22
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
Sose lesz ez jó.
nov. 23. 06:39
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Annak kuka.
nov. 23. 07:05
 4/9 anonim ***** válasza:

"Esetleg flexel finoman simitsam el a ricni végét?"

Ha elverted a végét máshogy nem fog belemenni. Sajnos kalapáccsal szépen zömíthető, annyira nem kemény.

nov. 23. 07:37
 5/9 anonim válasza:
Gravírozópépbe fogott minimvágókoronggal szépen fel lehet javítani a ricni elzömült elejét. A hidegnek nincs köze hozzá, b@lfasz voltál. (Jártam már így én is.)
nov. 23. 09:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Leütöd a csuklót, és lehetőleg új rögzítőgyűrűvel rakod össze.

Utána vissza az egész.

Kérdés, hogy van rögzítve a csuklóban a féltengely rúdja.

Lényeg, hogy legyen meg a rögzítés, mert képes szétverni a váltó kihajtását.

Nem egy nagy mágia, nem kell hozzá semmilyen célszerszám, csak a zsírban rossz kotorászni.

Na meg 0 fokban a szabad ég alatt. :)

nov. 23. 09:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Össze tudod zömíteni, sőt lehet az anya se fog már visszamenni a végére mert sűrű menetesre ütötted..
nov. 23. 12:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! A kerékcsapágy felőli részét ütöttem, rá féltengely ricnire, azon már rajta van, ki tudja, a félt. ricni ép maradt-e.

A kerékcsapágy ricnibe nem megy bele. Ez végig ricnis, csavar megy a közepébe.

nov. 23. 12:42
 9/9 anonim ***** válasza:

A féltengelynek ettől elvileg semmi baja nem lehet, persze ha valamit nagyon nem jól csináltál és 5 kilós kalapáccsal 10 perc verés után ment fel, akkor nyilván rip, de ha normálisan felcsúszott, akkor oké.

A csukló viszont kuka. Ha tömörül az anyag, akkor deformálódik a borda is, azt pedig a jóisten sem fogja tudni helyrehozni.

Erre találták fel a réz, vagy bronz kalapácsot. Ha ilyeneket csinálsz, akkor jó beruházni ilyenekre.

nov. 23. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!