Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Busz lakott területen nem...

Busz lakott területen nem mehetne tartósan a belső sávban?

Figyelt kérdés

Én csak olyant találtam, hogy elvileg mehetne ha nem tart fel senkit.

Csak arra próbálok magyarázatot keresni, hogy tegnap délután, Székesfehérváron, az Újcsóri úton, ami 2x2 sávos, a rendőrautó miért fordult vissza, és kocsisorból, miért pont a a szerződéses buszt szedte ki. Trafit most nem láttam a városhatárnál, ahova közel egyszerre érkeztünk, a busz meg is előzött, és elég nagy lendülettel esett be lakott területre. Waze-t is néztem mikor beértem a céghez, de az se mutatott sebességmérőt, csak ezt a rendőrautót. Illetve nem egyszer láttam, hogy ugyanezen a szakaszon vagy 70-el "tolt" maga előtt egy autóst. Lehet most is ez volt, de jóval mögötte voltam, és nem láttam. De akkor ilyenért is kivennék, hogy nem tartja be a követési távolságot?

ma 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Ha lakott területen belül 70-nel ment, akkor gyorshajtott
ma 09:56
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 Nem tudom akkor mennyivel mehetett, mert pirosat is kaptunk előtte, de volt ott több autó is, és mégis csak a buszt szedte ki. Meg először szembe jött velünk a rendőrautó, és fordult vissza. Nem tudom, hogy ha volt is benne trafi, akkor így tud-e mérni.
ma 10:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem, de nincs C vagy D jogsim, hogy a folyamatos belsős sávban haladás csak személyautónak van megengedve, busznak, teherautónak nem.
ma 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!