Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy Toyota Aygot 1...

Vettem egy Toyota Aygot 1 literes, benzines motorral (első generációs Aygo, 2012). A motor rém egyszerű, még hidrotőkék sincsenek benne. Amíg be nem melegszik, csúnya, dízeles hangot ad. A hidrotőkék hiányára gyanakszom. Vélemény?

Figyelt kérdés
A motort időközben fejlesztették, pl. szívócső befecskendezéses helyett közvetlen befecskendezéses lett. De hidrotőkék valószínűleg a mai napig nincsenek benne. Egy kezelési könyv szerint 2019-ben még biztosan nem voltak benne. A km futás alapján még nem kellene szelephézagot állítani, amit korongcserés módszerrel lehet elvégezni. A Yaris-okban, Peugeot 107-ben, Citroen C1-ben is használták ezt a motort. Néhány hete volt olajcsere, korábban 5W-30-cal ment, most próbaképp 0W-20-at tettem bele. Mint ha nőtt volna a hidegüzemi zaj. Tapasztalat, vélemény?

#hidrotőke #toyota motor #Hidegüzemi motorzaj
ma 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

"A hidrotőkék hiányára gyanakszom."

Logikus. Szerintem ellenőrizd még a turbót, az invertert, meg a kardántengelyt is. Hátha azok közül valamelyik.

ma 17:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is a japán autómba 0W20-at használok, ami talán a "leg motorkímélőbb"

az aygo mptorja ki van találva, nincs miért aggódni. Ezzel az olajjal tönkretehetetlen a motorja.

hogy kopog egy kicsit? nem baj, ez ilyen.

ma 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Gyári előírásoknak megfelel az 5w30 és 0w20 is? Nem valószínű. Ha 5w30 nem felelt meg, akkor nem volt elég kenés és elkopott, ha 0w20 nem felel meg, akkor meg most nincs elég kenés. Például nekem ignisbe 5w30-tól 10w40-ig írja a kézikönyv, beleraktam a 10w40-et és csattogott tőle a motor, gyorsan lecseréltem 5w40-re és azóta mint az óramű, semmi zaja. Ha hagytam volna csattogni elkophatna a motor előbb utóbb ugyanis a csattogás a kenés hiányát jelzi. Akár most, akár a múltban.
ma 18:07
 4/5 anonim ***** válasza:

3

Most rákerestem, a Toyota álláspontja az (volt?) hogy a 0W-20 a preferált, de ha nem áll rendelkezésre, ideiglenesen mehet bele 5W-30 is.

ma 19:08
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 Rendben, de honnan veszi, hogy az előző tulajdonos nem 10w40-et rakott bele mert az “mindenbe jó”? Olyankor szokott ilyen probléma lenni.
ma 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!