Ha egy autóban csak 100.000.km és úgy mond a kötelezőn kívül egyéb gondja nem volt, akkor az nálad jónak számít?
#2 Nem értenek hozzá. Sajnos autós berkekben az emberek 99%-a nem igazán ért hozzá, csak egyszerű felhasználók. Futástól függetlenül rengeteg az olyan vélemény, itt is ezerszer találkoztam már vele, hogy leírom egy autónak például a típusbetegségét, amit én rossz szándék nélkül mondok, egyszerűen csak tapasztalat és tudom, erre megjelenik egy paraszt, hogy idióta vagyok, kretén vagyok, fogyatékos vagyok, nem tudom miről beszélek, stb. És miért? Na tippelj... Mert neki van EGY olyan autója X kilométerrel és az övére nem igaz az, amit mondtam. Hát gratulálok. Egyetlen példányra alapozni a "szakmai" megítélést.
Legtöbbször egyébként ez a franciákkal fordul elő. Tehát képzeld magad az én helyzetembe: egy olyan szervizben dolgozol, ami egykor Opel márkaszerviz volt, viszont pár éve már márkafüggetlen, de a régi ügyfélkor adott és így a visszajáró ügyfelek 90%-a Opeles. Ennek ellenére az érkező autók 40%-a PSA csoportos. Na hát ez nem véletlen, gondolhatod. Ahogy az sem véletlen, hogy egyszerű állapotfelméréseknél a PSA 1.6 HDI-nél MINDIG leveszem a turbócsövet és ellenőrzöm, mert a többsége szar. Ez abszolút nem része amúgy az átvizsgálásnak, de azoknál beiktatom. Na ez sem véletlen, nem alaptalanul pazarlom a saját időmet (és az ügyfelét). De mégis előadja a baromállat, hogy hülye vagyok hozzá és a franciáknak semmi baja nincsen. Mert neki van egy, ami jó. :D
A mai túlbonyolított, túlelektronikázott, túlhúzott kis turbós, vagy akár dízelmotoroknál lehet örülni kell lassan neki ha ennyit elmennek. (Akár mint anno a Ladáknál, ha az elment 100000-et generál nélkül akkor mutogatták mint a világ 8. csodáját.)
Na meg az egyre gyakrabban előforduló 30000-es olajcsere periódus, amit a gyártó ír elő!
Normál esetben ugye ennyit min. menniük kellene, főleg ha szerizeket nem húzták el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!