Ha télen sóznák az utakat szeretném az alvázat tisztán tartani. Gépi mosóknál programokban alváz mosás, de oda nem mennék nehogy összekarcolja az autót. Kézi mosóban pedig nem gondolnám hogy teljesen só mentesre lehetne takarítani.
nov. 12. 11:46
1/10 anonim válasza:
Minuszban ráfagy a kasznira a víz és tud károkat okozni, ezért nem a legjobb mosni. Ha felmegy tartósan a hőfok minusz fölé(több napra), akkor kézi mosóban lehajolsz és alulról levereted róla.
nov. 12. 11:51
2/10 anonim válasza:
Én itthon slaggal szoktam. Jó alaposan minden irányból lemosom. A só jól oldódik vízben, tehát le kell hogy hozza. Nem csak rásprickálom két percig mint az önkiszolgáló mosóban, hanem rendesen alaposan áztatom. És természetesen nem a legfagyosabb téli éjszakán csinálom.
nov. 12. 12:10
3/10 anonim válasza:
Tèlen nem mosunk alvàzat majd tavasszal.
nov. 12. 12:42
4/10 anonim válasza:
Kárt okozol ha bevereted alá a vizet
nov. 12. 13:07
5/10 anonim válasza:
Nincsen pickupom és sajnos Wartburgom sem, szóval nem szoktam alázat mosni, de ha lenne akkor a mosólándzsával véghez vinném ezt a nagyon bonyolult feladatot.
nov. 12. 13:25
6/10 anonim válasza:
#4 esőről hallottál-e már? :)
nov. 12. 14:37
7/10 anonim válasza:
6.
Ami alulról esik felfelé?
nov. 12. 19:28
8/10 anonim válasza:
Én elviszem kézi mosóba ahol csinálnak alvázmosást is rendesen kézzel. Autót felemelik csápossal aztán alá megy a csávó és végig csapatja jó alaposan. Igaz én csak akkor viszem ha olyan úton megyek ahol sártól kezdve minden van, vagy ha tényleg annyira ocsmány, latyakos az út hogy muszáj utána pár nap alatt azt lemosni, főleg hogy garázsba is állok az autóval és ami leszokott folyni ott meg amekkora dzsuvát szokott okozni az azért nem kellemes. Arról nem beszélve hogy pár éve nálunk a kézi önkiszolgáló mosóba kialakítottak egy alváz mosásos programot ami abból áll hogy fúvókák vannak az autó alatt és alulról csapja rá nagy nyomással a vizet. Az szerintem nem a legjobb, kb mint a gép mosó olyan, nem olyan alapos, de a dzsuva nagyját azért leszedi. Legjobb a kézi mosó, csápos emelővel fel, és alulról végig csapatni normálisan.
Meg persze a megfelelő alváz és üregvédelem az igazi még.
nov. 12. 21:34
9/10 anonim válasza:
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy több hasznot hajt, mint amennyi kárt okoz.
nov. 12. 21:48
10/10 anonim válasza:
#7 igen, ha mész benne az úton.. a tócsákról nem is beszélve...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!