Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kia Rio (2012) 1.2-es motorral...

Kia Rio (2012) 1.2-es motorral, megbízhatónak és jó autónak számít?

Figyelt kérdés

Sziasztok, gondolkozom autóvásárláson, és eddig a 3. generációs Rio az amin gondolkozom.

Leginkább városi használatra kellene autó, ezekkel a szempontokkal: benzines, megbízható, takarékos, fiatalos, nézzen ki valahogy.

Igazából ennyi. Amit neten találtam, a Rio elvileg megbízható, meg szerintem jól is néz ki. Csendes, puha futómű, nem is túl lomha, és az alternatívákból a legfiatalabb.

Alternatívaként amiken még gondolkoztam:

Ford Fiesta - az 1.4 nem igazán jön ki keretből (meg kevesebb is van), az 1.25 már elvileg gyengécske, kemény futómű, volt fordom és nem voltak a legjobb tapasztalataim vele, sok a kis apró állandó hiba

VW Polo 5 - inkább csak 1.2 szívót találok keretben, ami nagyon gyenge a 60-70 lóval, meg ez kisebb is mint a többi.

Toyota Yaris 2 1.3 - nőies, belül elég fapados, de legalább ez a legmegbízhatóbb. Viszont ez a legöregebb is (2006-2009 környéki)

A fentiek miatt a Kia Rio tűnt aranyközép útnak. Elsőnek a Ceed-eken is gondolkoztam, vagy i30, de elvileg az 1.4/1.6 benzinesek problémásak, nyúlik/szakad a lánc, eszi az olajat, ezek a gondok a Riónál elvileg nincsenek jelen.

Van valakinek tapasztalata 2012 környéki 1.2-es Kia Riókkal?

70%-ban városba lenne használva, szaladgálós, bevásárlások, havi 1-2 hosszabb vidéki út országúton.

Válaszokat előre is köszönöm!

tegnapelőtt 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom nincs, de attól tartok hogy az 1.2re is vonatkozik az ami az 1.4-re.

A Yarissal tutira mehetnél.

tegnapelőtt 10:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát mihez képest? Tapasztalatom nincs vele, de egész biztos vagyok benne, hogy semmivel nem jobb, mint egy azonos kategóriájú japán. Ha meg régebbi japánt nézel, akkor főleg nem jobb.
tegnapelőtt 15:24
 3/6 A kérdező kommentje:

De pont ezaz ugye, hogy ugyanazért a pénzért (pl én esetemben mondjuk kb 2 millió környéke), csak régebbi japán jön ki :/

Tehát inkább úgy lenne valid a kérdés, hogy ezért az árért mi a legjobb nem pedig kategóriájában, úgy valszeg nem a 6 évvel idősebb japán lesz a befutó ebben az esetben.

tegnapelőtt 18:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Te tudod. Viszont szarvas hiba csak a kort nézni és a km-et nézni. Állapotot kell nézni és alaposan át kell vizsgáltatni egy jobb szervizben. Ha valaki megbízható olcsó kisautót keres, nem véletlenül ajánl a legtöbb ember swiftet....
tegnapelőtt 18:56
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Felejtsd már el az autó korát, semmit sem jelent.
tegnapelőtt 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Így van 5-ös ,meg az egész autót. Linkeljen már olyat nekem valaki, ahol egyértelműen leírják/elmondják, hogy a kia/hyundai benzin motorjai k.rva jók. De tényleg. (Dízel nem ér) :D
tegnapelőtt 21:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!