Kia Rio (2012) 1.2-es motorral, megbízhatónak és jó autónak számít?
Sziasztok, gondolkozom autóvásárláson, és eddig a 3. generációs Rio az amin gondolkozom.
Leginkább városi használatra kellene autó, ezekkel a szempontokkal: benzines, megbízható, takarékos, fiatalos, nézzen ki valahogy.
Igazából ennyi. Amit neten találtam, a Rio elvileg megbízható, meg szerintem jól is néz ki. Csendes, puha futómű, nem is túl lomha, és az alternatívákból a legfiatalabb.
Alternatívaként amiken még gondolkoztam:
Ford Fiesta - az 1.4 nem igazán jön ki keretből (meg kevesebb is van), az 1.25 már elvileg gyengécske, kemény futómű, volt fordom és nem voltak a legjobb tapasztalataim vele, sok a kis apró állandó hiba
VW Polo 5 - inkább csak 1.2 szívót találok keretben, ami nagyon gyenge a 60-70 lóval, meg ez kisebb is mint a többi.
Toyota Yaris 2 1.3 - nőies, belül elég fapados, de legalább ez a legmegbízhatóbb. Viszont ez a legöregebb is (2006-2009 környéki)
A fentiek miatt a Kia Rio tűnt aranyközép útnak. Elsőnek a Ceed-eken is gondolkoztam, vagy i30, de elvileg az 1.4/1.6 benzinesek problémásak, nyúlik/szakad a lánc, eszi az olajat, ezek a gondok a Riónál elvileg nincsenek jelen.
Van valakinek tapasztalata 2012 környéki 1.2-es Kia Riókkal?
70%-ban városba lenne használva, szaladgálós, bevásárlások, havi 1-2 hosszabb vidéki út országúton.
Válaszokat előre is köszönöm!
Tapasztalatom nincs, de attól tartok hogy az 1.2re is vonatkozik az ami az 1.4-re.
A Yarissal tutira mehetnél.
De pont ezaz ugye, hogy ugyanazért a pénzért (pl én esetemben mondjuk kb 2 millió környéke), csak régebbi japán jön ki :/
Tehát inkább úgy lenne valid a kérdés, hogy ezért az árért mi a legjobb nem pedig kategóriájában, úgy valszeg nem a 6 évvel idősebb japán lesz a befutó ebben az esetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!