Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szoktatok tankolni?

Hogy szoktatok tankolni?

Figyelt kérdés

Múltkor teljesen benyomva nyilásba a pisztolyt egy kattanásig töltve nagyon jó, 5-ös fogyasztás jött ki városban.

Tegnap meg autopálya után tankolásnál, ha kattant a pisztoly kijebb húztam kb. 4-szer. Szóval szó szerint csurig tölthettem. Így 7,5 lett a fogyasztás, ami rengeteg ennél a kis kocsinál. Ti hogy szoktátok csinálni? Hogy a helyes?

nov. 11. 21:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A következő tankolásnál is csurig töltsd és úgy számolj megint. Nyilván akkor lesz pontos az adat, ha ugyanúgy tankolsz. Mindegy melyik módszert csinálod, csak ugyanaz legyen.
nov. 11. 21:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Basszus, ha egyszer így tankolsz egyszer úgy, persze hogy más fogyasztás jön ki. Csurig kell ha utántankolással akarsz fogyasztást számolni, és lehetőleg ugyanazon a helyen de legalábbis mindig teljesen vízszintesen álljon a kocsi ne dőljön se oldalra se előre vagy hátra.
nov. 11. 21:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első kattanás után egész literre kerekítem és annyi.

Amúgy nem szabad nagyon csurig tölteni, nem véletlenül van tágulási tér.

Ha megszállottan számolgatnám a fogyasztást, akkor mindig ugyanúgy csinálnám pl. egy kattanásig.

nov. 11. 21:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Ment mindenkinek a zöld. Az utolsó ajánlása szerint fogok eljárni. Azt tartom én is a legésszerűbbnek.
nov. 11. 21:55
 5/12 anonim válasza:
9%
Sehogy, 2024 van, csak feltöltöm napelemről.
nov. 11. 23:09
 6/12 krwkco ***** válasza:

A modern autókat nem szabad a pisztoly visszahúzásával csurig tölteni. A tankhoz egy magasabb ponton csatlakozik a benzingőzöket elnyelő aktívszenes tartály. Abba nem szabad, hogy befolyjon a benzin.

"Hogy szoktatok tankolni?"

Én szabályosan be szoktam helyezni a pisztolyt, hogy az oldalán levő kis bütyök beakadjon a tanknyílás peremébe. Az első kattanás után még kétszer rákattantom, hogy a felhabzást pótoljam. De közben nem húzom kijjebb. Ez elég a pontos méréshez.

nov. 11. 23:24
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Sosem kattogtatom a pisztolyt, nem rázogatom a csövet.

(nem a piszoárban vagyunk🤣).

Beteszem, felhúzom az alsó kart, és majd kikapcsolja magát.

(addig a keréknyomást szoktam ellenőrizni)

Jah' és nem számolgatok.

Az autónak üzemanyag kell, nem statisztikával vagy fogyasztási átlaggal üzemel.

nov. 11. 23:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A fogyasztásod ugyanannyi, csak magadat átverted! Elős alkalommal tegyük fel elméletben a full üres tankba az első lekattanásig beletankoltál 50 litert. Elmentél vele 1000 km-t, hogy könnyű legyen számolni. Az ugye 5,00 l/100 km. Elmész tankolni, betöltőnyílásig belemegy 54 liter. Pedig ugyanazon az útvonalon, ugyanúgy vezettél és ugyanazon a kúton is tankoltál. Akkor hirtelen elromlott az autó?! Tuti injektorokat, turbót meg nem tudom micsodákat kell cserélni, mert indokolatlanul megnőtt a fogyasztás? Nem! Az autó ekkor is pontosan 5,00-t fogyasztott.

Amúgy én mindig fullra töltöm. Szoktak jönni a hőtágulással. Ami igaz is. Csak én nem két sarokra furikázok. Tankolás után egyből letolok 200-500 km-t, néha napi 1000-et is. Így nincs ideje hőtágulni. Relatv modern, 2018-as autó. Benzingőzelszívó okosság ha jól tudom gázolajhoz nincsen. Megint más, aki tankolás után egyből haza megy, leteszi az autót tele tankkal a lakótelepi parkolóban nyáron a tűző napon és minden nap megy 2-5 km-eket. Ott valóban jobb, ha nincs feltétlenül agyig töltve.

nov. 12. 07:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

5.

Főleg télen, amikor 9 órát van világos és akkor is köd van.

nov. 12. 09:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Teljesen benyomva a pisztolyt és kivéve, kintről belecsorgatva a különbség talán 1 dl. A tank a kocsi alján van, csupán egy cső megy fel a tankbetöltő nyíláshoz. Személyautónál a teljes csőbe kb 1,5-2 liter üzemanyag fér el.
nov. 12. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!