Első autónak mit javasolnátok?
Használtat szeretnék vásárolni, mivel sajnos anyagilag nem állok jelenleg úgy, hogy új autót vásárolhassak.
Esetleg valami honlapot tudnátok ajánlani, ahol megbízható hirdetések vannak?
Ha nagyon kicsi a keret, 5-600e, akkor keresnék egy jó állapotú egyes Swiftet. Ha még 2-300-at rá tudsz tenni, akkor egy rozsdamentes Dacia Logant vennék.
Mindkettőnek nulla a presztizse, de nagyon igénytelen, olcsón fenntartható jószágok.
Attól is függ, mire kell. A legelső autómat én nem buszpótlónak használtam hétvégén a diszkóba furikázásra, hanem rögtön munka miatt külföldre ingáztam vele. Így amit itt szoktak tipikusan javaslolni: "valami rozzant öreg trotyóka, mert úgyis összetröd", nálam nem volt opció.
Egy akkor 6 éves elég jól felszerelt dízel autó lett, amit 6 évig használtam és ez alatt soha egy karcolást nem okoztam rajta.
Szóval lényegében ami tetszik, megfelel a célra és belefér a keretedbe. Nincs általános recept.
Megbízható modellt, jó állapotban, ellenőrizhető szerviz előélettel, számodra megfizethető szervizköltségekkel és természetesen olyat, amit szívesen használnál. Ha van megbízható szerelőd az adott márkához, aki jól dolgozik és nem csap be, az óriási plusz.
Az sem mellékes, hogy milyen körülmények között, mire használnád, milyen gyakran, mekkora utakat tennél meg vele. A célnak nem megfelelő autó átok. (Példa: havonta egyszer meglátogatnál valakit, aki 300 km-re lakik, de városi közlekedésre való kisautód van, mondjuk egy Hyundai i10.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!