Én régen csináltam de nem üzletszerűen hanem költségcsökkentés miatt. Nem lehet érte sok pénzt elkérni ha a többiek áraihoz viszonyítva adod meg az összeget.
Pl jöttem haza hajdu-bihar megyéből és volt egy utasom aki Kecskemétre ment. Én még tovább mentem és az elkerülőúton mentem volna de ez miatt be kellett mennem a belvárosba. Ha faluról indulsz de egy közeli városból lenne csak utasod akkor nem biztos hogy megéri, de ha nem nagy kitérőt teszel akkor hasznos lehet a telekocsi.
Annyira éri meg, hogy csökken az útiköltséged és esetleg tudsz beszélgetni utasaiddal.
Erre jó, erre találták ki.
Sem meggazdagodni, sem megélni nem fogsz belőle.
Amit magam tapasztaltam: valaki lefoglalt 2 helyet, utolsó pár percben simán vissza mondta.
Valaki késett nettó 20-30 percet, valaki meg 5 perccel indulás előtt szólt, hogy várjam meg mert most indul a szomszéd városból ami 1+ órára van.
Általában 1-2 embert vittem, volt aki végig telefonálta az utat kihangosítva a csajával mint a cigányoknál szokás. Más össze kajálta a kárpitot.
Összességében annyit nem utazok, költség szempontjából nekem nem oszt nem szoroz, inkább szívességből csináltam, de ma már leszarom és megyek egyedül.
Havi egyszer megyek vidékre a szüleimehez. Oda vissza 460km.
Ez kb 15ezer ft gázolaj, matricám van éves. Ilyenkor meghirdetem, viszek két utast oda és vissza is. Kapok tőlük fejenként ötezret, összesen 20 ezret, kerestem 5ezer Ft-ot. Nekem megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!