Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvezetők, a telekocsizás...

Autóvezetők, a telekocsizás mennyire éri meg és mennyire jó?

Figyelt kérdés

nov. 5. 00:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én régen csináltam de nem üzletszerűen hanem költségcsökkentés miatt. Nem lehet érte sok pénzt elkérni ha a többiek áraihoz viszonyítva adod meg az összeget.

Pl jöttem haza hajdu-bihar megyéből és volt egy utasom aki Kecskemétre ment. Én még tovább mentem és az elkerülőúton mentem volna de ez miatt be kellett mennem a belvárosba. Ha faluról indulsz de egy közeli városból lenne csak utasod akkor nem biztos hogy megéri, de ha nem nagy kitérőt teszel akkor hasznos lehet a telekocsi.

nov. 5. 03:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg. Mármint, költségcsökkentésre jó. Ha te úgy is utazol, és van melletted üres hely, akkor legalább nem kell neked egyedül kifizetned az x összeget, hanem a több utas miatt valamilyen szinten feloszlik. Nyilván megéri ilyen szempontból, mert nem te egyedül fizeted ki a benzin költségét, viszont nem éri megüzletszerűen, tényleg csak a saját költségeidet tudod vele lecsökkenteni, viszont arra tök jó. De csak úgy éri meg, ha alapból mennél arra.
nov. 5. 04:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A telekocsizás arról szól, hogy ha amúgy is mész valamerre, akkor elviszek másokat is. Erre jó. Üzletszerűen nem éri meg.
nov. 5. 06:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyira éri meg, hogy csökken az útiköltséged és esetleg tudsz beszélgetni utasaiddal.

Erre jó, erre találták ki.

Sem meggazdagodni, sem megélni nem fogsz belőle.

nov. 5. 07:02
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom most mi a helyzet az Oszkár telekocsival. Én azt láttam, hogy egy időben szinte csak üzleti fuvarok voltak kisbusszal, drágán. Hiába tettem fel kb. fele annyiért utat, alig volt jelentkező.
nov. 5. 08:53
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Amit magam tapasztaltam: valaki lefoglalt 2 helyet, utolsó pár percben simán vissza mondta.

Valaki késett nettó 20-30 percet, valaki meg 5 perccel indulás előtt szólt, hogy várjam meg mert most indul a szomszéd városból ami 1+ órára van.

Általában 1-2 embert vittem, volt aki végig telefonálta az utat kihangosítva a csajával mint a cigányoknál szokás. Más össze kajálta a kárpitot.

Összességében annyit nem utazok, költség szempontjából nekem nem oszt nem szoroz, inkább szívességből csináltam, de ma már leszarom és megyek egyedül.

nov. 5. 08:57
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

Havi egyszer megyek vidékre a szüleimehez. Oda vissza 460km.

Ez kb 15ezer ft gázolaj, matricám van éves. Ilyenkor meghirdetem, viszek két utast oda és vissza is. Kapok tőlük fejenként ötezret, összesen 20 ezret, kerestem 5ezer Ft-ot. Nekem megéri.

nov. 5. 14:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7es vagyok, megéri, mert mínusz 15ezer helyett, plusz 5ezerbe jövök ki.
nov. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!