Kopogó hang jobb hátsó kerék felől?
Ma autoztam,hazafelé még nem volt semmi hangja,viszont parkolás után mikor később újra elindultam, kopogó hangot hallottam jobb hátulról. Belemehetett valami a gumiba? Sötét volt már ,nem láttam sajnos jól.
Ha egyéb probléma van, futóművel,akkor kibírja még,ha megyek vele pár napot? Megyek éves szervizre jövőheten,de nem tudom,emiatt mennyire aggodjak, érdemes-e megnézni hamarabb?
Gumicserere viszem a héten az autót,ott meg tudnák mondani,mi okozhatja a kattogast?
Mivel ötletem sincs, feltettem a kérdésed a ChatGPT-nek:
A kopogó hang jobb hátulról valóban utalhat arra, hogy valami belement a gumiba, például egy kő vagy egy szeg, de akár a futómű elemeivel is összefügghet. Ha a gumi sérült, akkor az gyorsan romolhat, ezért érdemes lenne még a gumicsere előtt megnézni a sérülés lehetőségét, például egy gyors ellenőrzéssel világosban vagy egy gumiszervizben. Ha viszont futómű probléma, mint például egy kilazult alkatrész vagy kopott csapágy okozza, akkor a kopogás folytatódhat.
Ha nincs érezhető instabilitás vezetés közben, és csak néhány napot kell kibírnia a következő szervizig, valószínűleg elbírja a futómű az utat. A gumicsere alkalmával a szakemberek észrevehetik, ha bármi gyanúsat találnak a gumin vagy a keréknél, ami a hang forrása lehet, és így még idejében kideríthetik az okot.
Köszi. Én megnéztem,de nem láttam semmi gyanúsat. Gumicserénél nem tudták megmondani,mi lehet,mert ahhoz alaposabban bele kéne nézni.
A jövőheten viszem szervizbe,majd megemlitem a problémát,mert néha azóta is hallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!