Minden milyen márkájú téli gumit teszek fel az opel corsa kocsimra? Ti mit javasolnátok?
Pénztárcádtól, felhsználás jellegétől függ. Tavaly én a H Astrámra Continental WinterContact TS870-est vettem. Igazán nagy hó nem volt, hogy élesben próbáljam, de más körülmények között amúgy elégedett vagyok vele. Valami Linglong gumivel megspórolhattam volna két tanak üzemanyagot. De úgy vagyok vele, hogy 5-6 évre elosztva nem tétel, a kocsit meg nem ovijárat + hétvégi bevásárlőkocsinak használom, hanem a mai napig rendszeresen munka miatt autópályázok vele, több száz km-re, minden időjárási körülmények között.
Én így tettem, ezt vettem. Nem szentírás, mindenki, ahogy gondolja. Borítékolható, hogy emiatt a felháborító eretnek tettem miatt jönnek majd a lepontozások. Csak nyugodtan!
Igen is és nem is.
A biztonságért 99%-ban te vagy a felelős, nem a gumi, vagy bármi más. Ha nem tudsz vezetni normálisan, biztonságosan, akkor azon a gumi sem fog segíteni. A jó sofőr szar, alkalmatlan gumival is balesetmentesen fog tudni közlekedni, az idióta balek meg a világ legtökéletesebb gumijával is az árokban végzi. Ilyen értelemben tök mindegy a gumi.
Viszont a maradék 1%-ba tartozik a gumi is, ami önmagában nem felel semmiért viszont SEGÍT, hogy balesetmentes maradj. A minőség pedig befolyásolja, hogy mekkora segítség. Tehát ebből a szempontból fontos.
Mit javaslok én? Ha kretén vagy, akkor vedd a legolcsóbb gumit, mert a drága csak pénzkidobás, úgyis az árokban kötsz ki. Ha pedig értelmesen közlekedsz, akkor vegyél egy minőségi szettet (Michelin, Bridgestone, Pirelli, Continental, Goodyear, én ilyen sorrendben ajánlanám őket). Mert ha balesetmentes vagy, akkor nem csak a gumi teljesítménye, hanem élettartama is fontos. Egy olcsó szar gumi 3 év után beton kemény és haszontalan, míg például egy Michelin nevetve elgurul 10 évig és még utána is vajpuha.
1. " Pénztárcádtól, felhsználás jellegétől függ. "
Nincs olyan hogy felhasználás függő, ezek arra valók hogy elguruljon vele.
"Nincs olyan hogy felhasználás függő, ezek arra valók hogy elguruljon vele."
Rendben, nem vagyunk egy véleményen.
Aki soha el nem hagyja a városhatárt, két sarokra jár, egy évben egyszer ha egy napra lwesik 3 cm hó, meg tudja oldani, hogy nem megy autóval, akkor szerintem nem feltétlenül kell a legjobb, tesztgyőztes téli gumi. Aki meg rendszeresen keresztül autózik Európán, megássza az alpokat, gyakran találkozik havas hegyi utakkal, ott nem árt a minél jobb.
Barum és Hankook nem teljesen noname gumik. Előbbi felhasználásra bőven jók, sőt túl is teljesíti azt. Ha számít az az 5000Ft amit darabonként meg lehet spórolni, akkor igen, ezek is jók, jó ár-érték arányúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!