Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lambdaszonda checkengine?

Lambdaszonda checkengine?

Figyelt kérdés
Körülbelül egy hónapja felvillant az autómban a check engine (2009 opel astra h), kiolvastam a hibakódot és azt írta hogy Lambdaszonda (1.Hengersor 1.Szonda), viszont mielőtt ezt megtaláltam, angol oldalakon néztem és az o2 sensort légtömegmérőnek értettem. Lehúztam a légtömegmérő csatlakozóját belefújtam hogy hátha koszos vagy valami, és a check engine elmúlt egy olyan 3 napra,de aztán újra előjött ugyan azzal a lambdaszonda kóddal. Megpróbáltam levenni az aksit 30 percre de az sem ütötte ki a hibát. Azóta körülbelül egy 1000-1500km-t mentem az autóval, nem eszik többet mint papíron azóta se, szóval érdemes lenne-e kicserélni, vagy esetleg valami diagnosztikai műszert rákötni hogy jobban tudjuk mi a probléma?

okt. 25. 09:08
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

"érdemes lenne-e kicserélni, vagy esetleg valami diagnosztikai műszert rákötni hogy jobban tudjuk mi a probléma?"

Minek? Úgy jó a magyar autó, ha kotla, nem? Kicsit füstöl, kicsit csipegeti az olajat, gázadáskor megtorpan, de jön-megy, teszi a dolgát, költségmentes, csak bele kell ülni, nem dohányzó női tulajdonostól.

okt. 25. 09:46
 2/4 krwkco ***** válasza:

" esetleg valami diagnosztikai műszert rákötni hogy jobban tudjuk mi a probléma?"

Egy standard OBDII interface-en keresztül is leolvasható a két lambdaszonda feszültsége. Az első szondának bemelegedés után 0,2 és 0,8V között kell ingadoznia. a hátsónak ennél simább jelet kell mutatnia. Ha ez így van, akkor jók a szondák és a katalizátor.

okt. 25. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Rosszul értetted. Az O2 sensor, vagy oxygen sensor az a lambdaszonda. Angoloknál ez a kifejezés jobban elterjedt.

Nem lenne rossz tudni a pontos kódot, mivel nagyon nem mindegy, hogy szonda hibára panaszkodik, vagy katalizátor alacsony hatásfokra. Az, hogy a hiba eltűnik, és néha visszajön az arra enged következtetni, hogy a hibás alkatrész pont a tűréshatáron mozog. Néha átmegy a diagnosztikán, néha megbukik. Ha elegendő számban bukik meg, vagy megy át egymás után, akkor ennek függvényében magától meggyógyulhat, illetve a hiba újra előjöhet. Így működik az OBD, az időszakosan futó diagnózisokat tekintve.

okt. 25. 11:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Talán ha márkaszervízbe vinnéd ott megcsinálják. Értenek hozzá. Nekem is volt hasonló hibám, megjavítoták. Legrosszabb amikor laikusok babrálnak olyan szerkezetekbe amiről fingjuk sincs.

.

okt. 26. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!