Autón menetközben felvillan a kézifék ikon mitől lehet?
Opel H astra 2 évente cseréltetve van rajta a Fékfolyadék oda van rá figyelve.
Városon kívül fel villant a kézifék ikonja a müszerfalon
KB 600 méterente, felvillan sípol és eltűnik. Megálltam vele le állítottam a motort 5percre utánna indultam utánna már nem csinálta. Elviszem autószerelőnek mindenképpen.
Általában igen, a fékfolyadék szintet, vagy a behúzott kéziféket jelöli.
Volt nekem is ilyan gondom H Astrával. Nem 600 méterenként, de időnként rndom felvillant egy pillanatra, csippant egyet, majd mintha mi sem történt volna. Éjszakai hosszú unalmas autópályázáson eleinte nekem nagyon ijesztő volt mikor 130-es tempónál egy piros ikon a retinámba világít és elkezd visítani az autó.
Fékfolyadék friss volt és fullra töltve. Kézifék nem volt behúzva. Fékbetétek nem voltak kopottak. Voltam vele márkaszervizben is, mert nekem itt megállt a tudományom. Gépre tették: zéró hibakód. Ők is a fékfolyadéktartályra néztek rá, a kézifékkapcsolóra, meg a fékbetétekre. Mindent randben találtak. Mivel a helyszínen pont akkor nem produkálta az autó a jelenséget, széttérték a karjukat, hogy ők nem találtak semmi hbát.
Egy darabig még előjött néha a dolog. Úgy ahogy hozzászoktam, nem ijsedeztem tőle. Aztán úgy ahogy jött, el is tűnt. Évek később sem produkálta az autó. Azt gyanítom hogy valamilyen átmeneti elektromos kontakthiba okozhatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!