Ha lemosok egy autót ami nincs utána letörölve, de ügyelek arra hogy árnyékban lasdan száradjon meg, akkor csak annyi a külonbség hogy nem vízkőcseppes, hanem az autó maga egy egybefüggő vízkő?
Ha tiszta esővízzel mosod, akkor foltmentes lesz(öblítés után)
egyszer kútvízzel mostam, ráadásul napon, az akkori fekete kocsim...
napokig tisztogattam a vízkőfoltokat
Nem tudom nálatok miylen a víz, vagy használsz-e valamilyen vízlágyítót. Nálunk baromi kemény. Ha nem törlöm le, akkor a felületen lévő víz cseppekben összeáll. Idővel a víz elpárolog, a benne oldott sók kiválnak a felületen, csúnya fehér pöttyöket okozva. Az, hogy napon, vagy árnyékban szárad, a folyamat gyorsaságára lehet hatással, a végeredmény szempontjából édesmindegy...
Ha csak nagyjából letörlöd a karosszériát az nem egy hatalmas munka. Kb. 5-10 perc. Ha aprólékosan a falcokat is szépen kitörölgeted, az 15-20. Nem egy hosszadalmas és nagy meló. Ha már mosok, én nem spórolnám el a törést sem. Különben semmi értelme az egésznek.
"annyi a különbség hogy nem vízkőcseppes, hanem az autó maga egy egybefüggő vízkő?"
Ha a felület víztaszító, mert az autó új vagy rendszeresen van viaszolva/felületkezelve, akkor a víz cseppekben összefut. Akár lassan akár gyorsan szárad, a vízkő ott fog kiválni, ahol a csepp volt. Az összes vízkő, ami a cseppben volt. Az autó pöttyös lesz.
Ha a festék már öreg és nem víztaszító, akkor az autón egyenletes vízréteg lesz. Mindenütt egyforma és vékony vízkőréteg képződik, ami nem nagyon látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!