Opel Vectra C 1.9 CDTI motorral mennyire megbízható autó?
Maradjunk annyiban, hogy valóban Fiat alapú, Fiat-GM közös fejlesztés. Nagy problémák nincsenek vele. Talán a szívósor a gyenge pontja. De létezik hozzá javítókészlet. Mivel nem mai darabok ezek ma már, nagy valószínűséggel utólag javítva is volt a legtöbb.
A félinformációk a legrosszabbak. Ne keverjük már a szerint a fa**ommal! A Vectrában ha jól tudom, csak a gyengébbik DTL változatot szerelték M32-es váltóval. Nem olyan problémás, mint az Astrákban, ahol a DTH-hoz is képesek voltak ezt a váltót társítani. Ott az a gont, hogy a motor nyomatéka, pont a váltó maximális határterhelésén van. Ezért mennek gyakran gallyra, csapágyasok lesznek a váltók idő előtt. A DTL 260 Nm-ét bőven elbírja az M32. DTH mellé meg az F40-es váltót rakták. Az bőven elbírja a 320Nm-t, valami 400-at is kibír ha jól rémlik.
M32-nel nem a nyomatek nyirja ki a valtot. Eleve gyenge minosegu csapagyakat kapott. Opel ezt megfejelte azzal, hogy a valto bizonyos reszei nem ernek bele az olajba, csak szoroolajzast kapnak. Extrakent valami 1.6L olajtoltetet irnak elo, amit kesobb 2,2-re emeltek fel. A javitocegek felujitas utan 3L-el toltik fel. Akinek meg nem hullott szet es kepben van, az is fel szokta tolteni ennyire.
Na ennyit a felinformaciokrol.
Akkor a DTL motorhoz valamiért több olajat töltenek a váltóba, valamilyen érdekes módon DTH-nél meg kevesebbet...
Ja, tényleg ennyit...
Félelektromos opel dízel, fiat motorral.
Jaj.
Ismerősnek Zafirában volt ilyen, kb már le akarták lőni, mert azt hitték kiszabadult az útra egy 424-es gőzös.
Folyamatos elektronika hibák, és még a motor csapágyazása is problémás.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Akkor ha megvételre kerülne a sor a váltóra nagyon oda figyelek.
1.9 cdti 150hp vectrát hajtok és nagyon jó, szinte egy versenyautó ,tágas kényelmes megbízható. Szerintem sokkal jobb mint a korabeli Vw Cr mmotorok. A szívosorral szokott gond lenni de az teljesen javítható elég olcsón ,utánna örökélet.
Volt már sok Passatom is de ez a Vectra szerintem megeszi őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!