Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honiton szerszámokról vélemény?

Honiton szerszámokról vélemény?

Figyelt kérdés

Itthon alig forgalmazzák, angol nyelvű fórumokon se találtam sok véleményt, de tajvani gyártó (nem csak márka) és elvileg ipari minőség.

1/4es dugókulcs készletet keresek egyébként, alternatívája még a Bahco lenne, de az előbbi kidolgozása szemre igényesebb, illetve kisebb lemez dobozos ami nekem praktikusabb mint a felfújt Bahco. Többi árban/tartalomban azonos cuccnak (Hans, King Tony, Genius, kicsit olcsóbban Proxxon) a racsnija nem jön be, vagy nagyon kevés fogú és/vagy nem gyorskioldós, Proxxon pl. van is nagyobb méretben, annak a gyűrűs irányváltóját nem szeretem, szóval maradnak az ilyen egzotikus cuccok, mint a kérdés tárgya.

okt. 17. 00:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Sosem hallottam még róla.

A Bahco biztosan jó. Most rákeresve kicsit meglepődtem, valahogy magasabb árfekvés rémlett, nem is tartom drágának.

Nekem egy Gedore készletem van. Itthoni szerelgetésekre tökéletes, meg merem kockáztatni, hogy egy életre ki fog szolgálni. Jó szerszámra sosem szabasd sajnálni a pénzt.

okt. 17. 09:24
 2/4 A kérdező kommentje:
A Bahco Amazonon még annál is olcsóbb. Inkább arra hajlanék, két bajom van vele, az egyik, hogy rohadt nagy maga a doboza, és a kis negyedes készletnél azért szempont, hogy aránylag kicsi legyen. A másik, hogy több helyen olvastam, hogy a kulcskészleteiket már Kínában gyártják, de nem egyértelmű, meg az se, hogy ez a gyakorlatban mit jelent a Bahconál. Külföldi oldalakon egyébként a Honiton kb Kennedy árban van=duplája, valami alapja kéne legyen. Gedore-ból red készlet lenne 30e alatt, ugyanígy Würth Redstripe de ezekben az olcsósított változatokban kevésbbé bízok, az igazi meg aranyárba.
okt. 17. 21:22
 3/4 anonim ***** válasza:

A Gedore készletet még a Covid előtt vettem, akkor volt akcióban 50 körül. (De lehet nem teljesen ugyanarról a készletről beszélünk.) Nem külföldről rendeltem, hanem itthoni szerszámboltban vettem. Úgy voltam vele, hogy ha nem jó, egyszerűbb visszavinni. Nekem tetszik. Igaz hogy nem napi szintű ipari használatban van, de bírja a strapát. Nem írtad mire kell. Otthoni használatra, időnként akár egy-egy komolyabb munkákhoz ár-érték arányban szerrintem teljesen jó.

Igaz már ez is made in Taiwan. De ez szerintem nem feltétlenül baj. A cégek ott gyártatnak, ahol kevesebb a költség. És ez általában Ázsia. Ez önmagában nem jelent feltétlenül rosszabb minőséget.

okt. 18. 07:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Az igazi Gedore lesz akkor, annyit azért nem szánnék rá. Hobbiautó szereléséhez kell, főleg beltérrel és elektronikával foglalkozok szóval nincs kitéve durva dolgoknak, de pont emiatt 95%ban a 1/4es készlet kerül elő, így valami tisztességeset keresek, legalább tajvanit, innen ered ez említett felhozatal. Talán még a KS Tools egyik készlete is játszik, meglátjuk.
okt. 19. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!