Kétajtós sportos kivitelű kocsit miért őrültség venni?
Szeretném lassan lecserélni a kocsimat, (Megane 2) de most már valamilyen sportosabb kocsit szeretnék. Eddig mindenki furcsán nézett, ha mondtam, hogy Peugeot RCZ-t, vagy Audi TT-t szeretnék majd venni. Mindenki szerint kevés benne a hely kétajtós autó lévén, (mily' meglepő) kicsi a csomagtartó és abba nem lehet majd a családomat pakolni... Ezeket hülyeségnek tartom, mert ha nincsenek ilyen terveim, akkor nem értem egy személynek miért nem elég egy ekkora autó?
A jelenlegi kocsimnak sem használom ki a csomagtartóját és hátul sem sokan ültek még, pláne nem egyszerre hárman.
Volt már aki mégis megbánta, hogy kicsi autót vett, vagy valamivel nem számolt?
Első autóm normális volt, 2 évig volt meg, a hátsó ülésen talán egyszer ültek, a csomagtartóban két szatyornál több sosem volt. Család nem volt tervben, szóval lecseréltem egy kupéra. Három nappal a vásárlás után rögtön négyen ültünk a kocsiban és 200km-t mentünk, előre nem látható okok miatt. Ennek már közel 3 éve, szeretem, de jó párszor alakult már úgy, hogy bár meg lehetett oldani máshogyan is, de azért baromi jó lett volna, ha normálisan tudná használni kettőnél több ember is. Családi tervek továbbra sincsenek, nem nagyon változott semmi az életemben, és mint írtam szeretem is az autót, ennek ellenére tervezem a cserét egy értelmesebb kivitelre.
Ettől függetlenül nem lebeszélni akarlak a kupéról. Ha neked az kell, akkor vegyél, tapasztald meg, élvezd ki. Mi a legrosszabb, ami történhet? Semmi. Legfeljebb fél év múlva eladó és veszel mást. Nem dől össze emiatt a világ. Viszont ha már veszel, akkor valami értelmeset keress. Nem akarsz te magadnak retkes THP motoros Peugeot-t, hidd el. A kupé egy élményautó. Praktikusnak ugyebár nem praktikus, ezt már kibeszéltük, szóval egyetlen célja az élmény. Na élményed egész biztosan nem sok lesz olyan szarral.
Igen, ez mind igaz amiket írtok.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szüleimnek van saját kocsijuk, tehát ők nincsenek ebből a szempontból úgymond rám utalva. Nekem nincs senkim, családot főleg nem tervezek alapítani, a jelenlegi kocsim is úgymond hobbi autóként van tartva, mert ritkán használom, áll a garázsban. Ha megyek vele, akkor sem a sarki boltig, hanem legalább 50-70 kilométert. Szerintem nekem megfelelne.
#1-es nem a Prince motoros modellt választanám, hanem a dízelt mindkét autóból. Tudom-tudom, hogy ilyen kocsihoz benzinmotor dukál meg szentségtörés de jobban szeretem a dízelek karakterisztikáját most már, annyira nagyon nem is hajtok sportosan, hogy pörgessem állandóan. Másrészt ezen autókból megbízhatóbb a dízel mint a THP meg a TFSI.
Második autóm huszonévesen egy cabrio volt. Talán ha 3x ült bárki hátul, akkor sem Münchenig, szóval kibírta. Nem bántam meg, mert amikor viszont csak ketten mentünk vele akkor nem volt semmi gond, nyaralásra is bőven elfértünk, max ha a csomagtartó megtelt hátsó ülésre pakoltunk...
Nyilván most 2 gyerekkel már nem veszek ilyen autókat, de gondolom te sem örökre tervezel a kocsival.
Felőlem vehetsz, engem nem zavar.
(Magam szempontjából biztos nem, nekem más favorizált szegmens van.)
Ha adottak a lehetőségeid akkor olyat vegyél ami az álmod!
Lehet, hogy ha most kihagyod, életed végéig bánni fogod!
Anno, vettem egy öreg autót ami majd velem volt egy idős.
Mindenki flúgosnak titulált.
Amikor készen lettem vele, akkor viszont mindenki cuppogott, hogy hű de retró, hű de eredeti, mekkora vagányság, stb.
Érdekes, hogy már régen eladtam de az akkori huhogók még a mai napig is emlegetik. "amikor az az öreg buliautód volt...."
Szóval ne hagyd ki!
Érdekes dolog ez... régebben és se értettem, hogy ha az ember kiead egy csomó pénzt egy autóra, akkor miért jó, hogy két ajtó le van róla spórolva. Nem értettem és egyáltalán nem tartottam praktikusnak.
Ahogy viszont öregszem és nem lett családom, gyerekek és már valószínű nem is lesz és a felmenőim sem élnek, egyre jobban tetszenek nekem is az ilyen autók. A mostani kocsimat újonnan rendeltem. Van hátul is ajtaja, sőt kértem hátra is ülésfűtést, meg minden extrát. Aztán rájöttem, hoyg felesleges volt, mert kb. egy kezemen meg tudom számolni, 6 év alatt mióta megvan a kocsi, hányszor ült valaki hátul.
Szóval ilyen helyzetben lehet létjogosultsága. Ha nagy a család és őkat kell rendszeresen fuvarozni, akkor nyilván nem a legpraktikusabb.
Nem mindenkinek veszel autót hanem magadnak, olyat vegyél amilyet szeretnél.
Nekem Honda CRZ-m volt, életem legbulibb autója volt és nagy kár lenne ha sosem vettem volna meg. Ha nem léteznének az elektromos autók akkor még mindig a CRZ-vel járnék vagy pedig egy Lexus RC300h-ra cseréltem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!