Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban ennyire rosszak a VW...

Valóban ennyire rosszak a VW gGolfok, vagy csak túl szigorú emberekkel nézelődök?

Figyelt kérdés

Szóval röviden a lényeg, hogy minden álmom lenne egy Golf. 6-os, vagy 7-es, talán egy normálisabb 5-ösre is nyitott lennék, de mindenképp benzines.

Nem használnám napi szinten az autót, mivel városban élek. Pusztán a vezetés öröméért ülnék bele munkanapokon, de egyénként kirándulóautónak kéne, avagy hétvégi kocsinak. Nevezzük, ahogy tetszik.

Őszintén, én egyáltalán nem értek az autókhoz. Annyit tudok csak, hogy mi tetszik. És egy Golf lenne a szerelemautóm, nagyon tetszik kívül-belül, számomra tökéletes méret. Van még 1-2 ferdehátú autó, amire már hajlandó lennék hajnalni, de elsődlegesen Golf lenne a cél.

Szóval, az elmúlt hónapokban megnéztem olyan ismerősökkel egy csomót, ami leírás és képek, meg előélet alapján ígéretesnek tűnt, de a helyszínen vagy kiderült, hogy sufnituning az egész, ámbár motorikusan jó, vagy éppen fordítva. A megnyerő külső ÁLLÍTÓLAG nem bíztató belsőt takart. Konkrétan az összes motorjába belekötöttek a fiúk valamit.

-,, ez hengerfejes lesz"

-,,aggasztó az olajpára kicsapódás a sapkán"

-,,olajfoltos" a nemtom micsoda

-,, nem jár elég egyenletesen a motor felbőgetés után = nem fecskendezi rendesen a benzint" (?!)

Nekem mindez kínai. Annyit mondanak, hogy ha a motorhoz kell hozzányúlni, az 6-700k-s kiadás és nem vennék meg a helyemben.

Tisztában vagyok vele, hogy használt autóra mindenképp költeni kell majd, bár igyekeznék elkerülni súlyosabb kiadásokat. De már ott tartok, hogy egyre drágább és újabb Golfokat nézek, kezdem átlépni a lélektani limitem. Ezzel az erővel megvehetnék egy olyat, ami a keretembe bőven belefér és megcsináltatom a motort. Vagy ez nem ilyen egyszerűen működik?

1.6 benzineset javasoltak nekem, de 1 olyat találtam, az említett aggasztó sufnituningosat.

A hengerfejes 1.4 -es volt.

A többi pedig 1.2TSI meg 1.4TSI, 7-es Golfok.

Annyi rohangál az utakon, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy annyira rosszak és mégis viszik, mintha ingyen lenne. Nem olcsó autó pedig.

Kérlek, valaki kívülálló mondjon nekem valami okosat, netán ha Golf használó ír a tapsztalatairól, megköszönöm.

Most 2db 7-es Golf van még a megnézendő listámon, 2017-es 1.0TSI-k. Már el sem merem rángatni magammal a fiúkat, mert félek, hogy azokba is belekötnek, én meg már nagyon el vagyok keseredve, mert nagyon szereznék már vezetni, de nincs min....

Még ami szóba jöhetne esetleg, a Seat Leon, de azokat a TSI motorokat meg egy átvizsgáló húzta le, ki sem ment nekem megnézni az autót..

Vagy esetleg még egy Toyota Yaris felé hajlanék.

De annyira fújom év eleje óta, mióta elkezdtem a jogsit, hogy márpedig nekem minden áron Golfom lesz, hogy most nagyon csalódott lennék, ha mégis mást kellene vennem.

Köszönöm nektek előre is, ha elmondjátok a véleményeteket.

okt. 12. 17:56
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Toyota Auris, bocsánat. Nem yaris.
okt. 12. 17:58
 2/14 anonim ***** válasza:
28%
5-ös Golfot ajánlanék, hogy legyen pénz ha hozzá kell nyúlni. A Golfokat a 3-as után a kinézete adja el, nagyon nem a kimegy a világból kategória. Tsi, Tfsi nek rossz hírneve van, mert azért vannak nyűgjei, turbós, van hibaforrás bőven. A fiúid így leírásod alapján új autót akarnak venni töredék pénzért, ami nem fog menni. Igenis olyat autó vegyél, ami tetszik, mert manapság már mindre rá fog menni jó sok pénz vétel után és akkor már olyanra, amit szeretsz, kellemes beleszállni stb. A motor hogy jó legyen, bele kell nézni az olajbetöltő nyíláson, ne legyen fekete lerakódás rajta vagy hab, semmi. Kipufogó végét meg kell nézni, ne legyen benne korom lerakódás. Vízszint maxon legyen, ha alacsonyabb az annak a jele is lehet, hogy fogy. Olajszint is ugyanúgy, maxon legyen. Próbakörnél jól hajtsd meg, jól húzzon, jól váltson a váltó, ne legyenek zajok a futómű felől. Ja és inkább profi autóátviszgálót bérelj, mint random fiúkat vigyél magaddal. Így is nehéz lesz találni normálisat, de sok sikert.
okt. 12. 18:38
 3/14 anonim ***** válasza:
56%
Ha TSI-ket nézel, akkor csak 1.4-est! Úgy tudom az a legkevésbé problémás, a többit inkább engedd el.
okt. 12. 18:42
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem igazán van nagy álmod autók terén 😔
okt. 12. 19:36
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

Semmi baj nincs a Golfokkal, a VW csoport egyik legnépszerűbb és legstabilabb modellje. Valóban vannak problémás motorok, 2014 előtti TSI/TFSI motorokat inkább kerüld el, mert sok gyermekbetegség volt velük.

Ilyen 1.0 meg 1.2 turbós motorokat felejtsd el, ezek a környezetvédelmi parasztvakítás miatt lettek kitalálva, nem tartós konstrukciók.

Alsó hangon 1.4 amit nézz, de inkább 1.6 , 1.8 stb.

A szakértő, akivel beszéltél, nagyon komoly ember lehet, mivel egy SEAT Leónban koppra ugyanazok a motorok vannak, mint egy VW Golfban, tekintve hogy a SEAT is VW konszernes autómárka és ugyanazokat pakolják bele.

Az látszik, hogy női szemmel tekintesz az egészre, mert valóban nem értesz semmit a műszaki oldalához, így kínos és megmosolyogtató lesz a végeredmény.

Segítek neked szívesen kiválasztani a számodra megfelelő típust és akár konkrét autót. És nem kérek érte pénzt sem. ;)

Ha gondolod, írj privátban.

okt. 12. 20:29
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Hát igen, nő vagyok. De mivel nem mindennapos ingázásra kell, meg nem munkaeszköznek, így szívesen vennék inkább olyat, ami tetszik és néha költeni kell rá, mintsem olyat, ami nem tetszik, de a legmegbízhatóbb. Már, ha van ilyen..

Első válaszoló belestrafált. A ,,fiúk" amúgy nem fiúk, hanem felnőttek, kollégáim. akiknek munkaeszközük az autó, személyautótól Sprinter méretig. :D Azért kértem meg őket, mert én egyáltalán nem értek hozzá és nagyon autób*zi barátaim meg nincsenek, párom sem annyiara otthonos a témában, meg neki teljesen más márkák jönnek be, így inkább hátralépett és kiszállt a témából. :D Szóval a FIÚK szerint tényleg az új autó a jó autó, de én nem szeretnék egy új autót szétrúgni a rutintalan lábammal, sem véletlenül meghúzni, vagy akármi. A pénz még nem is lenne akadály, de akkor sem. Ki sem használnám.

Ez a Golf mánia meg nem tudom honnan ered nálam. Amikor a fejembe vettem, hogy megcsinálom a jogsit, elkezdtem az utcán nézegetni az autókat jobban és ez tetszett meg, azóta sem múlt el a szerelem.

Meg talán még annyi, hogy a családban is kicsi korom óta VW-k voltak és nem panaszkodott rá az apám, nagyon szerette. Úgy tíz év után cserélte le az egyiket egy újabbra, ennyi.

Szóval visszatérve a Golfra és a motorjaira. Engem egyedül a régi TSI-ktől intettek óva, hogyha 6-os golfban gondolkodom, akkor felejtsem el. Úgy tudtam, az új TSI-k már megbízhatóbbak. Igazából más választás már nincs is, csak TSI meg TDI. De ahogy látom, más márkánál is ez a helyzet, akkor mégis mit lenne érdemes nézni?

Nem kell új autó nekem, de olyan 2010 körülinél idősebbet már nem szeretnék.

okt. 12. 21:31
 7/14 Szolovjov ***** válasza:
Az 1.4 TSi azért nem rossz. Csak arra érdemes figyelni, hogy az újabb fejlesztésű EA211 motorcsaládba tartozzon. 2011-től gyártották és könnyű felismerni arról, hogy mind vezérműszíjjasok a korábbi, kedvezőtlen tapasztalatokat produkált láncos vezérlés helyett. EA211-es azonban nem csak turbósban létezik, hanem van belőle MPI is. Ezek egyszerűbbek és hosszú élettartamú motorok.
okt. 12. 22:04
 8/14 anonim ***** válasza:
46%

Figyelj, senkit nem érdekel ez a sok felesleges infó. Ha akarsz segítséget kapni, akkor írhatsz privátban, de pl. a 7-es válaszoló is jókat írt.

okt. 12. 22:37
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha van pénz normális 7-esre akkor inkább abból nézelődj. Szíjas TSI-ből mindegy melyik, mert ezek jók, de én is azt mondom, hogy 1.4 ha van rá keret.

5-ös golfok öregek a legtöbb már rohad, mint a picsa. 6-os (meg az 5-ös is) nem is nagyon van olyan benzin motor ami értelmes. VW-nek sose volt az erőssége a benzin motor

okt. 13. 08:28
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem egy 2010-es Golfom van, 1.4 TSI, láncos. Most van benne 210ezer km, legtöbbör városban fut, meg országúton, nagyon ritkán autópályázik. Semmi baja. Mondjuk nincs is gyilkolva.
okt. 13. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!