Mitől lehet hogy most pótolnon kellett a motorolajat az autóban?
1,6 benzin, Nissa Qashqai, 2009,j10 az alany.
3.éve van nálam, következő hónapban lesz aktuális a műszaki, akkor megy olajcserére is. Most járok 11.500 kilóméternél az előző olajcsere óta (10 ezrenként szoktam, de a műszaki (nov 30) lejárta végett most egy kicsit elhúztam) és ma kidobta, hogy kevés az olaj benne. Minimum felett volt valamennyivel. Eddig nem kellett soha hozzátöltenem.
Nem füstöl, nem ereszti sehol az olajat ( alámásztam), a hűtővizben sincs olaj.
Ami változott az a munkahely váltással járo többlet kilóméter. Eddig 10 kilóméter volt városban, most 35 kilóméter autópálya. Okozhatja-e ez az olajfogyást?
Továbbá motortató bak hiba okozhatja-e a váltokar mozgását? Főleg 5. sebességben érezhető, amikor a nyomaték raérkezik váltóra, hogy moccan egyet a váltókar. Nem minden fokozatnál csinálja.
"egyszer túlmegyek a megadott kilométerszámon"
Nem mentél túl. A gyári előírás, mint "megadott kilométerszám" biztosan nem tízezer. Inkább legalább 15.
tegnap 10:27
Miért nem bírsz csendben maradni? Már alig van olyan kocsi aminél 10 ezer az olajcsere periódus. Ha autópályán jár meg pláne!
Kérdezőnek: Én azt tanultam hogy az olajfogyasztás az elhasznált üzemanyag 5 ezreléke még elfogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!