Audi A4 B7 2.0 PDTDI. Mi lehet a gond?
Sziasztok! Adott egy Audi A4 B7 2.0 PDTDI 2007- es 170LE (BRD) autó. Augusztusban elvittem az első szerelőhöz, mivel 130-140 sebességnél letiltott a kocsi, és kivillant az izzítás. Ha leállítottam eltűnt, de ez egyre gyakoribb lett és kivillant a motorhiba kód. Elvittem szerelőhöz, a hibakód turbógeometriát hozott. A turbómat becseréltették egy felújított turbóra a KollerTurbó- tól. Azóta az autó fordulata nem pörög ki, se turbóval se turbó nélkül. Megnéztek mindent, szoftverhibára gyanakodtak, semmi változás.
Ezután szeptember elején átvittem egy másik szerelőhöz. Ők azt mondták a turbónak hibás valami szelepe vagy szabályzója már nem tudom, visszaküldték megcsinálta a KollerTurbó, elvileg a turbó tökéletes. Utána ők azt mondták a szoftver birizgálása miatt sérülhetett a motorvezérlő, kapott új motorvezérlőt, új szoftvert, semmi változás.. mindent megnéztek, és nem akar az autó felpörögni, nagyon lassan megy fel max 90 km/h -ra.
Számomra hihetetlen ez; mivel amikor elvittem a kocsit nem volt gond, csak a tiltás, mentem vele 180-at is, és rohadt jó húzása volt.
Azt tudni kell hogy az EGR/DPF ki van belőle iktatva, az új szoftverből is ki lettek offolva.
Szombaton hozom el az autót mert ez a szerelő se tud semmit csinálni vele, 1 hónapig bújta.. (közben elromlott az akksim is hála istennek)
Nagyon el vagyok keseredve... fél éve van nálam a kocsi kapott új vezérlést, olajcsere,
hatszögtengely, futómű felújítás.. PD elemek is jók
benne...
Ötleteket szívesen fogadok ....
Te miért vagy ennél a turbónál leragadva.?
Ezer más dolog is lehet, nem csak turbóból áll az egész.
Például ha kevés üzemanyagot kap valamiért akkor nem is tud rendesen dolgozni a turbó, nincs ami hajtsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!