Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A4 B7 2.0 PDTDI. Mi...

Audi A4 B7 2.0 PDTDI. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Adott egy Audi A4 B7 2.0 PDTDI 2007- es 170LE (BRD) autó. Augusztusban elvittem az első szerelőhöz, mivel 130-140 sebességnél letiltott a kocsi, és kivillant az izzítás. Ha leállítottam eltűnt, de ez egyre gyakoribb lett és kivillant a motorhiba kód. Elvittem szerelőhöz, a hibakód turbógeometriát hozott. A turbómat becseréltették egy felújított turbóra a KollerTurbó- tól. Azóta az autó fordulata nem pörög ki, se turbóval se turbó nélkül. Megnéztek mindent, szoftverhibára gyanakodtak, semmi változás.

Ezután szeptember elején átvittem egy másik szerelőhöz. Ők azt mondták a turbónak hibás valami szelepe vagy szabályzója már nem tudom, visszaküldték megcsinálta a KollerTurbó, elvileg a turbó tökéletes. Utána ők azt mondták a szoftver birizgálása miatt sérülhetett a motorvezérlő, kapott új motorvezérlőt, új szoftvert, semmi változás.. mindent megnéztek, és nem akar az autó felpörögni, nagyon lassan megy fel max 90 km/h -ra.

Számomra hihetetlen ez; mivel amikor elvittem a kocsit nem volt gond, csak a tiltás, mentem vele 180-at is, és rohadt jó húzása volt.

Azt tudni kell hogy az EGR/DPF ki van belőle iktatva, az új szoftverből is ki lettek offolva.

Szombaton hozom el az autót mert ez a szerelő se tud semmit csinálni vele, 1 hónapig bújta.. (közben elromlott az akksim is hála istennek)

Nagyon el vagyok keseredve... fél éve van nálam a kocsi kapott új vezérlést, olajcsere,

hatszögtengely, futómű felújítás.. PD elemek is jók

benne...

Ötleteket szívesen fogadok ....

#motorhiba #turbócsere #Audi A4 B7 2.0 PDTDI
okt. 11. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Turbós autónál ha nem húz, a nulladik lépés a turbónyomás ellenőrzése, mert a leggyakoribb hiba a kilyukadó turbócső, ahol elszökik a nyomás. Nem szól róla a fáma, hogy ez eszébe jutott-e bármelyiknek is. Erről van infód?
okt. 11. 10:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Elvileg a csöveket is kicserélték.. de sima szívó dieselként is erőtlen az autó .. nem megy sehova
okt. 11. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:
#2 Egy turbónyomás nélküli turbós nyilván nem fog úgy menni, mint egy szívó, mivel az ECU számol a turbóval, csak hát az nem dolgozik, így szar a keverékképzés.
okt. 11. 11:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted mindenképp a turbó körül lesznek a gondok ?
okt. 11. 11:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Mivel továbbra sem tudni az infókból, hogy van-e turbónyomás, így erre nem tudok mit mondani.
okt. 11. 11:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezek után jobb lesz elvinni egy márkaszervizbe, mielőtt jobban elbasznák a kocsidat.
okt. 11. 12:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Te miért vagy ennél a turbónál leragadva.?

Ezer más dolog is lehet, nem csak turbóból áll az egész.

Például ha kevés üzemanyagot kap valamiért akkor nem is tud rendesen dolgozni a turbó, nincs ami hajtsa.

okt. 11. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
okt. 11. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!