Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen olajat válasszak?

Milyen olajat válasszak?

Figyelt kérdés

Mannol combi LL sae 5W-30 Long Life lett töltve a 2010-es benzines VW newbeetleömbe, de még a mannol oldala sem kepes behozni pont ezt a fajtat, viszont sokfele mas olaj ajanlast olvastam ehhez a kocsi tipushoz. Mi az amit vegetnek, hogy szukseg eseten ratoltsem?

Ha valami mas 5W-30 de dizel van ra irva, pl a Shell Helix-nél, akkor az nem jo benzinesbe? Mert shellen csak olyat talaltam multkor, de nem mertem megvenni. Most nezegettem tobb oldalt is, de pontosan ezt az oljat nem adja be. Meg bedob a mannol ceramicot is, de pl az mire jo? Miben mas? Minden olajnal rohadt hosszu leirasok vannak, de egy egyszeru vasarlo igy nem tud donteni.

#bogár #olaj #Mannol #New Beetle Cabrio
okt. 6. 06:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát az olaj az nem ilyen egyszerű. Ha hosszú távon nem akarod tönkretenni, akkor el kell felejteni a "benzinesbe dízelhez való" olajat, meg az ilyen szar Mannol márkákat is.

Első körben mondd el milyen motorról van szó (forgalmi engedély P.5 rubrika). Ha nem tudjuk milyen motorról van szó, olajat sem tudunk ajánlani.

okt. 6. 06:26
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

1. Te aztán tudod hogy mi a szar mi?

Neked egy világon elismert márka az szar?

okt. 6. 06:49
 3/10 anonim ***** válasza:
VW 504 minősítése legyen meg, az a lényeg. Innentől mindegy, hogy mi egyéb van ráírva.
okt. 6. 07:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy lóf@szt! SAE 5W30, API SN bármelyik márkából. Pl.Eneos is pont megfelel...ha a japánoknak jó, akkor bármelyik masinába is jó.

-bejön a szervizbe egy ifjú titán, olajcserét kér...japó autója volt, tehát csakis Shell-t kérek, mondta. Ok.- a művezető a szerelőt utasította hogy a Shell 5W30-ból cseréljen.

aztán látom, hogy egy MOL feliratú szürke hordóból pumpál a szerelő...-ez az egy olajunk van, kacsint, aztán tölt.

okt. 6. 07:53
 5/10 anonim ***** válasza:

#2 Milyen világszinten elismert? Az maximum az SCT lehetne, mivel a Mannol az az SCT egyik almárkája. Különböző országokban különböző almárkákat árulnak, sehol sem árulják mindet, szóval a Mannol eleve nem lehet világszinten ismert, mert nincs jelen az SCT piacának minden országában. Persze az sem segít sokat, hogy az SCT piaca sem az egész vilag, hanem csak Közép- és Kelet-Európa. Ami elég messze van az egész világtól. 😂

És igen, a Mannol (illetve a Chempioil, az SCT másik itthon kapható almárkája) egy hulladék. A legolcsóbb alja szar.

Egy valamit tudj: én leszarom, hogy te mit hiszel és mit töltesz az autódba (már ha van, nem pedig egy 15 éves bohóc vagy, aki túl sok totalcar-t nézett a nyári szünetben). Az a te dolgod. Aki csóró és nem futja jó minőségű olajra, mint neked, az használjon Mannolt, én magasról leszarom, hidd el. A kérdező viszont azt kérdezte, hogy mi jó bele, szóval nyilvánvaló, hogy nem trágya márkákat ajánlunk neki.

okt. 6. 08:07
 6/10 A kérdező kommentje:

1.6 BFS motor, 75kw.

Én úgy hallottam ismerősöktől, hogy a Mannol és a Motul a legjobb márkák itthon. Bár én elég keveset értek az ilyesmihez. Olajcserét általában szerelő szokta csinálni, és ahány helyre viszem és nem szólok, mindig mást raknak a kocsijaimba :D Bár eddig probléma ilyenből nem volt. Akkor sem, mikor a 10W-t lecserélték 5W-re, mert azt írták gyárinak, én meg nem szóltam, hogy egy 30 éves mazdába direkt volt 10-es, hogy ne szivároghasson ki az öreg csöveken. (Ha létezik ilyen praktika, vagy ezt is csak bemagyarázta nekem vmi okos:) )

okt. 6. 17:27
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 5W30 kell bele, attól eltérni nem ajánlott.

A 10W olaj használata több kárt csinál, mint hasznot. Akkor szokás használni, amikor már eszi a motor az olajat, de a parasztnak nincsen pénze megcsináltatni, vagy másik autót venni. Rövidtávon tényleg csökkenti az olajfogyasztást, hosszú távon viszont csak felgyorsítja a motor károsodását és csökken az élettartama.

A Motul valóban az egyik legjobb márka, de a Mannol közel sem. Az tipikusan az olyan igénytelenek olaja, akikről az előbb beszéltem, hogy képesek vastagabb olajat használni, amivel csak még nagyobb kárt okoznak. Motul, Petronas, Castrol, Liqui Moly, Total, Eneos, ezek jók. Az olyanokat, mint a Mannol, Chempioil, A.Z. Meisterteile, Xado, azokat kerülni kell.

okt. 6. 18:22
 8/10 A kérdező kommentje:

a hatos a kérdező voltam, és nem erről az autóról beszéltem a 10W kapcsán!

De 5w30-ból aztán mindegy mi van a flaconra írva? Mert a Mannol oldalán van vagy 10 féle 5w30 és mindegyik más alnév meg van vagy 2-3 különböző 3 betű, mint amit írtam SAE. Meg van dízeles meg benzines meg benzin és dízel. Ceramic. Lövésem nincs mi az pl.

De a többi ajánlást köszi, majd észben tartom, meg akkor valszeg nem mannol lesz a kövi. Csak most példánál maradtam. De akkor mit keressek pl?

okt. 6. 19:19
 9/10 anonim ***** válasza:

8: Nem elég a viszkozitásnak egyeznie. Különben nem létezne ennyi felé. Ezért írtam korábban, hogy VW 504 jóváhagyással rendelkező olaj kell bele. Ez az, ami biztos mindent tud, amit kell. Sokkal fontosabb, mint a márka. Ez egyébként lehet 0w30 is. Rakhatsz bele motult is, ha nem a bele való típus, árthat neki.

Egyébként szerintem semmi gond a Mannollal. Nekem pont a Castrollal volt problémám korábban. Használtam sok felé olajat, köztük Xadot is, és egyik másik márkával sem volt gondom. Sőt, a Xado az egyik kedvencem volt, mert csendes volt vele a motor és kevesebbet fogyasztott belőle az előző autóm. Ráadásul az egy PD TDI volt, ami különösen kényes a jó olajra.

okt. 6. 20:17
 10/10 anonim ***** válasza:

#5: Te nagyon buta vagy, azt hiszem megint a gumissal van dolgunk.

300 ezer felett mentem idáig Mannol olajokkal, semmi gondom nem volt velük. 0,5L/15000km az fogyasztás vele jelenleg. Csak ezt fogom venni a jövőben is.

Ahogy írták az olaj viszkozitása, specifikációja a lényeg nem a márkája.

okt. 24. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!