Hogyan légtelenítsem jól a féket?
Shimano bl mt501 es kart vettem teljesen feltöltöttem fél óráig buborékoltattam rázogattam forgattam a bringát mindenhogy több buborék nem jött de akkor is egy rakat sza r még mindig rugalmas.
A koppanás után még mindig tudom rugalmasan beljebb húzni a kart és a pofák már tükrösek és csak csúsznak a tárcsán ,ha még tovább húzom a kart akkor sem harap rá csak elkezd kbszott hangosan dudálni hogy 500m ről hallják.
Tisztázzuk hogy a fékkarnak a koppanás után olyan keménynek kéne lennie mintha egy harapófogót zárnék össze ,attól hogy ásványi olajos a cucc még nem szabadna ennyire rugalmasnak maradnia ?:!
Nem tudok másra gondolni esetleg a munkahengereknél maradhat levegő miközben ott nyomtam be az olajat de a munkahengereket nem nyomtak teljesen ki alapállásba . Azt se értem hogy miért ne lehetne úgy feltölteni hogy teljesen ki van jönve a dugattyú és utána visszafeszíteni mikor még nincs lezárva a rendszer.
A videókban meg a leírásokban olyan egyszerű nem is tökölnek vele ennyit de mi a hiba nálam mit csinálok rosszul?
Kerékpárnál nem tudom hogyan működik pontosan, de autónál/motornál így:
0. Figyelsz rá hogy a tartályban mindig marad olaj és nem fogsz levegőt pumpálni a rendszerbe. A tartálytól legmesszebb levő fékkel kezdesz, és közelebb haladsz (általában jobb hátsó, bal hátsó, jobb első, bal első sorrend, motornál külön van szóval mindegy)
1. Pumpálod a féket ameddig fel nem keményedik
2. Benyomva tartva fellazítod a légtelenítő csavart, miután beesett a pedál/kar koppig, visszahúzod a csavart (nem engeded el közben)
3. Addig ismétled ameddig szép, tiszta, buborékmentes olaj nem folyik ki, és kemény a fék.
Bár soha nem volt dolgom kerékpár hidraolikus fékkel, abban biztos vagyok, hogy forgatgatással meg rázogatással nem lesz jó. Ahogy elnézem, itt fordítva van, a nyergen levő légtelenítő csavaron keresztül egy fecskendővel kell végigpumpálni a rendszert. Ha így csinálod, nem lehet benne levegő.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!