Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt aki mozgássérült és...

Van itt aki mozgássérült és átalakított kocsija van?

Figyelt kérdés

Érdekelne engem hogy a lábi kéz és fék hol van és hogy van át alakítva, mivel én kézzel fogom a gázt és a féket használni?

Még csak most kezdem el a Kreszt és gondoltam megkérdezem ezt.

okt. 4. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Tipusfüggö is és nem 1 "kaptafára" megy ez a dolog, az átalakításnál

figyelembe kell venni hogy az adott személy mennyire korlátozott a

mozgásban, és ahhoz mi hoggyan passzol leginkább.

okt. 4. 19:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem
okt. 4. 20:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Eleve automata váltós autót vegyél majd. Utána Győrben a Sulyok műhelyben (apa-fia, azt csinálják 30 éve) szerelnek be egy kart, olyan mint egy plusz váltókar, hátra gáz, előre fék. Praktikus, esztétikus, könnyű kezelni. Egy álom. Minden típushoz megoldják az optimális berendezést, nagyon profik!

[link]

okt. 5. 18:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyén függő.

Ha a bal lába volt sérült a sofőrnek, akkor a Hycomat rendszert alkalmazták,azaz nem volt kuplungpedál. Amikor hozzáértél a váltókarhoz, akkor egy mikrokapcsoló bekapcsolta a hidraulikát és az működtette a kuplungot.

Ha a jobb láb volt problémás, akkor a kormány alatt volt egy fém kar, aminek a végén motorkerékpár gázmarkolatot tettek (ezzel tudtál gázt adni) Ha ugyan ezt a kart megtoltad előre, akkor -áttétel útján- működtetni lehetett a féket.

Ezen kívül még számtalan megoldás létezik.

okt. 5. 18:28
 5/9 A kérdező kommentje:

Én nehezen tudom a lábamat spicc és pipába tenni

Így nekem kézi kell, és nyilván automata váltós

De az a kérdésem hogy akkor a láb fék és gáz hová tűnik, lecsatolják vagy mi?

okt. 5. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit értesz "lecsatoláson", de csak a működtető rendszer legelső eleme lesz kiiktatva/átalakítva. Pl. a fék esetében, az egész rendszer a helyén marad. Annyi a változás hogy a főfékhenger nyomórúdját nem pedállal fogod taposni, hanem egy áttételes mechanika segítségével, a műszerfal magasságában kézzel fogod működtetni.

(remélem érthető)

okt. 5. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Megnézted a honlapot? Ott mindenre választ kapsz.

Nem csatolnak le semmit.Az autó hagyományosan ugyan úgy vezetheti, mint az átalakítás előtt. Amit 6-os mont csak részben igaz: semmi babrálás nincs a főfékhengerrel. A fékpedélt egy mechanika segítségével kézzel fogod nyomni. A gázpedált pedig húzni.

Mint mondtam, teljesen mechanikus az egész, nem befolyásol sem elektromos gázpedált, sem fedcomp-ot, semmit.

De kérlek, nézd meg a videókat a honlapon!

okt. 6. 11:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
okt. 6. 20:04
 9/9 anonim válasza:
Egyik ismerösöm dupla láb amputált, neki a kormányra van téve a gáz es a fék. Igy vezet tizenéve..
okt. 7. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!