Arra, hogy a Subaru kivonul Magyarországról, mennyi az esély?
Szeretnék venni teljesen új, garanciális autót… 8 év szokott lenni a garancia a Subarunál.
Ezért érdekel, hogy van e arra esély hogy a kövi 8 évben kivonulnak…
(Bár én 4-5 évig tervezem csak megtartani azt az autót)
Gondolom ez nagyban függ a márka európai teljesítményétől…
Ha kérdéses, de simán van rá esély, akkor veszek inkább Toyotát, bár az drágább.
Csoda hogy még van. A Mitsubishi is Európán már csak
átcimkézett Renaultkat árul (de minek?). Senki sem vesz Subarut itthon, elég nagy az esélye.
Utóbbi két válaszoló, nektek köszi!
Igen, sajnos 16. helyen áll a márka Európában, 0.20%os piaci résszel… Évi 120.000 eladott autóval egész Európában.
De vajon miért?
Olcsóbb mint a Toyota és egy fokkal fapadosabb, de én a tesztek alapján nem azt látom, hogy sokkal rosszabb lenne. Jó, kevesebb az innováció, de ebben az árkategóriában ez számít?
Európai piac elég sajátos, évtizedeken át a Subaru csak összkerekes boxer motoros autókat árult, ez elég leszűkítette a vásárlókörét. Majd a dízel boom idején elő jöttek a boxer dízel ami egy gyártás hibás katasztrófa lett, ami gyorsan ki is derült
Majd jött a suv korszak, ez most kedvez nekik, de mivel elég limitált a kínálatuk valamit az ismeretségük, márkakereskedések szervizek száma ezért nehezen indul meg. Magyarországi autópiac alapvetően a céges flottas piacra épül, fentiek miatt e téren sem tud labdába rúgni.
Amerikában elég nagy számokat produkált mindig is, de ott ugye pont az összkerekes családi autókra volt mindig kereslet. Egyébként usaban mami-autóként tekintenek a subarukra....
Én biztosan nem vennénk, már csak az értéktartás miatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!