Hogyan kell kivenni az akksit?
"Ha csak úgy ráteszem a töltőt, akkor azzal az a baj, hogy megszólal a riasztó."
Azért mert hirtelen feszültségváltozást észlel. Kapcsold ki a riasztót és add rá a gyújtást, mintha indulni akarnál.
De csak jó minőségű, korszerű töltővel szabad bekötött aksit tölteni. Mert egy korszerűtlen darab nem védi meg az autó elektronikáját a hálózaton előforduló gyors tüskéktől.
Azt gondoltad, hogy a saruk tartják a helyén az akkut?
Az első fékezésnél vagy kanyarodásnál elszabadulna és szétverne mindent a motortérben.
Ha jól látom ebben a leszorítólemezes megoldás van, amit egy hosszú dugókulccsal tudsz leszedni:
Az akkumulátort nem a saruk, meg az azokon lévő kábel tartja a helyén. Általában egy csavarral le van rögzítve. Azt ki kell tekerni, hogy fel tudd szedni.
Bár csak töltés miatt én nem szoktam kivenni. Még a sarut se veszem le. Jelenleg két autóm van, mindkettő gyári riasztóval szerelt és nem szokta zavarni a töltés. Egyáltalán honnan tudná, hogy nem a generátor tölti, hanem külső árramforrás? Azt se igazán értem, hogy ha levetted a sarut és úgy töltöd, hogy az akku az autóban marad, nincs semmilyen fémes kapcsolat az autó elektromos rendszerével, a riasztód honnan a fenéből szerez tudomást arról, hogy rátetted töltőt? Valami itt nem kerek... Visítani nálam akkor szokott a riasztó, ha úgy veszem le az akkusarut, hogy előtte nem deaktiváltam. (Van saját árramforrása.)
"Valami itt nem kerek..."
A kérdező ezt írta: "Leszedtem a két sarut,de meg se mozdul. Ha csak úgy ráteszem a töltőt, akkor azzal az a baj, hogy megszólal a riasztó."
A "csak úgy" ebben a szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy az autó eredeti állapotában. Vagyis bekötött akkumulátorral.
#8, ja oké, köszönöm. Bennem még valahogy az maradt hogy a sarut levette, csak az autóban maradt az akku.
Ez is kicsit fura nekem hogy a riasztó különbséget tesz a generátor 14V és a külső töltő 14V között, de ezt még el tudom képzelni.
Ha csak a töltés miatt merült fel a kérdés, akkor én levenném a sarut és a helyén tölteném, nem emelném ki külön a padlóra csak emiatt az akkut. De ha ki akarja venni, leírtuk többen is rögzítését.
#8 Így már világos, nekem sem fért a fejembe, hogy saru nélkül egyáltalán hogyan megy bármi elektronika.
#9 Ha az akksi áramot is ad le és töltik is egyszerre, akkor azért vannak áramcsúcsok, valószínűleg az indítja be a riasztót, mert azt hiszi a rendszer, hogy itt valaki mókol valamit. Ha a sarukat leveszi, akkor viszont szerintem sem kéne semmi akadályának lennie a helyén töltésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!