Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autók sebességlimit figyelm...

Új autók sebességlimit figyelmeztetés?

Figyelt kérdés
Mint ismert, júliustól az EU-ban csak olyan új autót lehet eladni, ami a megengedett sebesség felett "problémázik" (pl pittyeg, nagyobb pedálellenállás, esetleg lassít is, ha nincs éppen padlógáz stb). Van itt már valakinek tapasztalata ezekkel? Pontosan tudja hol mennyivel lehet menni? Mit csinál felette? Sikerült valahogy feloldani?
szept. 8. 16:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
A magyarok többségét ez a probléma még 20évig nem fogja érinteni. 20év alatt meg már biztos rájönnek hogy hogy lehet kiütni belőle.
szept. 8. 17:05
 2/12 A kérdező kommentje:

1.

Én akkor a kisebbséghez szólok. Csak eladnak havonta MO-n is legalább 1 db új autót. Mást nem, cégest.

szept. 8. 17:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom pontosan ez hogy működik. Az én autómban (2018-as, már messze nem új) limiter van, amit be tudsz állítani, hoyg véletlenül ne tudd a beállított értéket túllépni. Ennél úgy működik, hogy ha eléred a beállított értéket, a kijelzőre kiírja, meg pittyeg. Ha nyomod tovább a gázt nem gyorsul tovább. Ilyenkor vagy manuálisan megnyomod a kormányon a kikapcsoló gombot, vagy padlóig nyomod a gázpedált. Ekkor biztonsági okokból kikakpcsol a limiter. Szerintem ez így pont jó. Nem sokszor használtam, de azt mondom van értelme és ha tényleg veszélyhelyzetet kell elhárítani jó hogy magától kikapcsol.

Annak, hogy fixen nem tudsz tovább gyorsítani bármi is van, nem látom értelmét. Sőt kifejezetten veszélyesnek tartom.

szept. 8. 17:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Komoly fenntartásaim vannak arra nézve, hogy tudja-e megbízhatóan az engedélyezett sebességet. Pl, hogy ismeri a kereszteződés feloldó hatását vagy, hogy észreveszi a táblát, ha éppen egy kamiont előzök. Mert ha nem, akkor Vlagyivosztokig pittyeg.
szept. 8. 19:56
 5/12 anonim ***** válasza:

Szimplán felvillan a jelzès a műszerfalon, ha nyomod tovább megy, de ott villog.

A határokat jól felismerte az, amit vezettem (Peugeot 308).

szept. 8. 21:09
 6/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Nálam a táblafelismerés elég megbízhatóan működik. Tényleg szinte a tábla vonalába érve dobja fel a kijelzőre is ugyanazt a táblát. De! Nem csak a táblákat figyeli a kamerával. GPS alapján is tudja, hogy pl hol mennyi a megengedett. Így a kereszteződések feloldó hatását is figyelembe veszi, akkor is ha nincs külön feloldó tábla.

Ja, és ez csak egy 6 éves Opel. Komolyabb, felsőbb kategóriás, újabb autókban valószínű ez még kifinomultabban működik.

szept. 9. 08:42
 7/12 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenesetre nagyon gáz. Ebből sok probléma lesz, ha tömegesen megjelenik. A térképek sohasem naprakészek, a táblák olyanok, amilyenek, sok sávos úton sokszor alig látni a korlátozást vagy a feloldóját, főleg nagyobb forgalomban. Lássuk be, sok az indokolatlanul túlbiztosított korlátozás is, ahol kihullik a sofőr haja, meg a mögötte autózóknak is, mire eljut a tényleges fedezendő ponthoz, vagy a zsírúj, csak még terelővonal nélküli 7 méter széles sima úton 8 km-t 40-nel végig döcög.
szept. 9. 09:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy ez milyen lesz. Ha csak jelez, de felülbírálható, mint pl. a sávtartó/elhagyásfigyelmeztető, netán ki is kapcsolható, akkor csak egy újabb autódrágító felesleges kacat. Ha nem kikapcsolható és vészhelyzetben sem lehet felülbírálni (meglepődnék rajta) akkor kifejezetten veszélyes.
szept. 9. 09:22
 9/12 A kérdező kommentje:

8.

Kikapcsolni nem lehet (24.07.01 utáni autóknál), legalábbis nem véglegesen. Elég komoly meglepetéseket tud előzés közben okozni, mivel azért az ember általában nem padlógázzal előz, ha nem muszáj (amikor talán nem veszi figyelembe, de lehet még ez is gyártó függő). Ilyenkor - megvalósítástól függően - lehet, hogy nem gyorsul tovább, eltelik 3 mp mire rájössz, hogy azért nem halad jobban az előzés, mert közben elérted a 91 km/h-t. Közben feltűnik szemből egy kamion - amikorra már rég befejezted volna egyébként - és elkezdesz kapozni.

szept. 9. 10:11
 10/12 retektorta ***** válasza:
53%

"az ember általában nem padlógázzal előz"

De igen, amióta sok-sok évvel ezelőtt egy gyökér rámgyorsított. Azóta csak padló, hogy esélye se legyen szemétkedni.

"lehet, hogy nem gyorsul tovább"

Kizárt, hogy ez így működjön, pont azért, amit írsz.

szept. 9. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!