Mi miattad világíthat az egr szelepen kívül a check engine? Tovább lent.
Sziasztok kb 2 hónapja kigyulladt a check engine a skodámban egr szelepre hivatkozott az autó.
Namost kitakarítottam az egr szelepet és 3 hétig tökéletesen működött. Aztán kezdődött elölről. Ismét check engine, ismét takarítás. Ezután már csak 3km erejéig volt jó, aztán sárga lámpa.
Ez világított 2 hétig amíg meg nem rendeltem a gyári új egr szelepet. Pierburg márkájú.
Beszereltem ma az autóba, kb 10km-ig hibalámpa nélkül üzemelt a kocsi. És most egy fél órája ismét check engine. Még nem tudom kiolvasni a hibát, nekem sajnos nincs olvasóm. Hétfőn lesz...
Gyanítom hogy nem a vadonatúj szelep a probléma de ha mégis ezt mutatja a számítógép akkor mi lehet még a baj? Úgy értem hogy ha ismét egr-re panaszkodik akkor milyen más alkatrész okozhat még erre vonatkozó hibakódot? Beszivott levegő nyomás/mennyiség? Vagy szívócső nyomás érzékelő? Ilyenekre gondolok...
1.4 16v a motor.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Legyen olvasód. Nekem a check engine szinte mindig EGR szelep, és ha kiütöm a kódot, nem szokott visszajönni. Általában amikor a német autópályán túlhajtom, akkor villan.
Legyen olvasód, nézz utána az olvasottaknak, ha az nem segít, akkor viszont szerelő.
Skodánál az EGR szelepet "fel kell tanítani" a vezérlőnek.
Nagyon sok szerelővel beszéltem, mire valaki meg is tudta csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!