Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nem megy az egyensuly a...

Miert nem megy az egyensuly a motoron? Velem van a hiba?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ma volt az elso vezetesi oram motoros iskolaban . “A” korlatlantra szeretnek vizsgazni de a mai nap utan teljesen elment a kedvem tole sajnos.

Eloszoris kezdjuk ott, hogy sosem vezettem meg motort, ulni is csak max 1-2x egesz eletemben, de mindig is erdekeltek a motorok csak eddig valahogy nem volt ra alkalmam. De sajnos a mai nap nagyon rosszul ment. Az oktato kezdjuk ott, hogy nem tulozva nagyon goromba, bunko volt az elejetol kezdve, mint akinek semmi kedve tanitani.

Szoval eloszor elmagyarazta mi hol talalhato a motoron majd pedig megkert, hogy uljek ra es probaljak elindulni. Szerencsere a kuplunghoz eleg jo erzekem van tehat nem fulladtam le egyszer sem, de az elindulas utan amikor felkene rakni a labam teljesen olyan erzes fogott el mintha a motor balra elakarna billenni (mintha valaki a bal oldalara huzna) ezert muszajvolt lettennem a labam es megallni majd pedig az oktato olyan hangsulyt vett fel, hogy inkabb adjam fel az egeszet inkabb visszafizetik nekem a penzt, hogy o nem akar elesni stb stb. Na ez annyira elvette a kedvem az egesztol. Aztan masodszorra is megprobaltuk, akkor sikerult egyensulyba hozni a motort illetve a tanpalya vegen megfordulni is. Majd harmadszorra ugyanaz mint eloszor tehat indulas utan kibillent a motor az egyensulyabol balra (balra dolt).

Azt tegyuk hozza, hogy a labtartot is alig talaltam meg a labammal mert ugye nemvolt elotte olyan hogy csak ulok a motoron es probalom feltenni a labam.

Ez az egesz kb 10 perc leforgasa alatt tortent es tenyleg most vezettem egesz eletemben eloszor. En ertem, hogy az oktato egeszsegere is en felelek nagyreszben, es tudom hogy ot is varjak ugyanugy otthon mint engem, de en azt hittem hogy az elso oran csak annyi lesz a feladat, hogy elindulni megallni stb. Nem pedig egybol menni is a motorral es nagyon stresszben is voltam.

Nemtudom mit gondoljak az egeszrol. Bicikli az eleg jol ment illetve megy is a mai napig egyensulyt tekintve. Lehet eloszor valami kissebb konnyebb motorral kene kezdenem gyakorolni? Vagy hagyjam az egeszet nem nekem valo? (Oszinten most ezt erzem).

Meg annyit hozzatennek, hogy ugyerzem hogy azis sokat rontott az egyensulyerzekemen hogy valaki mogottem ul teljesen szokatlan erzes es valahogy mintha nemtudtunk volna osszedolgozni.

Bocsanatot kerek ha kicsit hosszu lett de igy legalabb elegendo kontextusban van, hogy tudjatok velemenyt nyilvanitani ti is.

szept. 4. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Bicajozni sem 10 perc alatt tanultál meg, vagyis gondolom, ez is gyakorlas kérdése.

Elég nehéz úgy menni, főleg először, hogy valaki ül mögötted, főleg ha még nagyobb darab, nehezebb.

Esetleg kérj más oktatót.

szept. 5. 01:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Csak nem azt mondod, hogy egyből ráültettek egy 600-as gépre? Csak mert ilyen esetben azért először egy kicsivel szokás kezdeni, és fokozatosan lépsz feljebb. Egy közel 200 kilós motornál az se szerencsés ha túl lassan mész, akkor nem csoda ha bizonytalannak érzed a motort, és mindig el akarsz dőlni.
szept. 5. 06:30
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

" en azt hittem hogy az elso oran csak annyi lesz a feladat, hogy elindulni megallni stb. Nem pedig egybol menni is a motorral es nagyon stresszben is voltam"

Nem azért, de megállni, elindulni akarsz ,akkor meg kell mozdítani a motort, valami álomvilágban élsz?

szept. 5. 07:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Mit keres az oktató mögötted? Instruáljon, vagy legyél te az utas, abszurd, hogy ő az utas, főleg az első órán. Ilyen pedagógiai módszerrel még nem találkoztam, én egyből váltanék egy normális iskolára.
szept. 5. 08:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Elso: hat igen ugyerzem ez zavart talan a legjobban, hogy egy nalam nehezebb valaki (ugy 100kg korul lehetett en 77) ott van mogottem es o sulyat is minthogy kene egyensulyoznom.

Masodik dolog pedig igen enis azt olvastam mindenhol, hogy eloszor valami kismotorral kiprobaljak mit tudok stb. De nem egybol fel a 650cm3 kawasaki-ra.

Harmadik:

Igen megallni es elindulni akarok de nem egybol a legelso motorral valo elindulasom utan 20-30-al menni, vagyis nemugy gondoltam.

Lehet tenyleg velem van a hiba, nem mondom, hogy nem de ahogy irtam a kerdesemben is a biciklin (tudom hogy nemugyanaz a ketto) semmifele problemam nincs az egyensullyal.

Nemtudom mi lenne jo megoldas. Esetleg szerintetek lehetseges lenne atlepni masik motoros iskolaba? Vagy hagyjam az egeszet?

szept. 5. 08:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Át lehet lépni, persze, kell valami papírt kérni, amit vinni kell a másikba, mert ugye a vezetési kartont töltögetik minden órán. Én úgy csináltam a korlátlant, hogy amikor 250-essel ment a rutinpálya magabiztosan, akkor felültettek a kikapcsolt ABS-es 500 köbcentisre, és amikor azzal is ment (az olyan volt, mintha újrakezdtem volna, pedig még az is A2 kategóriával vezethető), akkor ülhettem a 600 köbcentis négyhengeresre, amivel viszont még könnyebb is volt, mint az 500-assal. Nem az volt a cél, hogy minimum óraszámmal valahogy meglegyen a rutinvizsga, hanem hogy megtanuljam kezelni a gépet. Ha nagyon nem ment valami, oktató maga mögé ültetett, hogy megtapasztaljam, hogyan is kéne csinálni. Olyan nem volt, hogy mögém ül fel az oktató.
szept. 5. 08:41
 7/7 Szolovjov ***** válasza:
100%
Az oktató egy barom. Semmi keresnivalója mögötted. Ilyet még nem is hallottam. A két személlyel motorozás egy más műfaj, főleg ha az utas nehezebb mint a vezető. Rémálom egy farnehéz motort vezetni. Legközelebb fingd le magad mögül, egyből sokkal könnyebb lesz vezetni a kecskét.
szept. 5. 09:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!