SUV/crossover vagy sima személyautó?
Tudjuk az érveket pro és kontra.
Azt szeretném, hogy írjátok ide ha nem suv/crossover autótok van, akkor mivel jártok!
Azt is lehet, hogy miért jobb az autótok az adott gyártó hasonló crossoverénél. Tehát a focus miért jobb mint a kuga, az astra mint a grandland stb...
Sima személyautó. Átlag városi futkosásnál se értem miért jó egy telekjáró. Én meg sokat autópályázok. Oda végképp nem előny a nagy kerék, nagy rugózatlan tömeg, pajta mértékű légellenállás. Ezen kívül némelyik kívülről sem tetszik. Egy szép keccses szedán, de még valami ferdehátú is a szememben ízlésesebb, harmonikusabb, mint neémelyik nagy doboz batár.
Egy 2018-as, 5 ajtós, biturbós dízelem van. Márka, típus szerintem nem relaváns. Céges autóként használtam összkerekes pickupot. Saját autónak akkor kellene legfeljebb, ha erdőm, legelőm, vagy legalábbis valami szőlőhegyen szőlőm lenne. Autópályára, városba értelmetlen.
Egyterű (üléses kishaszon), plusz nagyobbak szintén a kategóriából, meg egy sedan. (Alacsonysága, üléspozíciójából kiindulva a legutóbbi nem annyira szimpatikus, bár ezt leszámítva kényelmes, nem veszi észre úgy az úthibákat.) Ezek már hozzák a magasabb üléspozíciót, a hasmagasságuk valószínűleg nincs akkora mint az emelet kombiknak általában, de egyébként ugye ezek zöme valójában terepre teljesen alkalmatlan, így sokat nem jelent, max. később akad el, pláne ha nem összkerekes, csomagterük sok típus esetében lópikula.
Ha "úttalan utakon" járnék sokat akkor egyértelműen csak pickup, vagy rendes, terepre is tervezett jármű. Pl. Toyota LC, Mitsu Pajero, Jimny, vagy Ford Bronco, Jeep, satöbbi.
Toyota Corollával járunk. Igazából azért vettük mert akkor ezt találtuk ami jó állapotú, keveset futott és viszonylag jó áron is volt, de amúgy Rav4-et szeretnénk. Nekem az nem tetszik benne hogy sedan és mély a csomagtarto, nem tudsz felfele pakolni benne. A fejtér is kicsi és mikor ki-be tesszük a gyereket az ülésből akkor beveri a fejét.
SUV-ből jobban kilátsz, szerintem biztonságosabb is, könnyebb ki-be szállni. Igaz hogy drágább, többet fogyaszt, stb
Vezettem az új Vitarát és azt leszámítva hogy gyenge volt , elég jó kis autó. Bár én nem azt venném hanem Mazda Cx-5 vagy Rav4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!