Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Mondeo 1.5 EcoBoost,...

Ford Mondeo 1.5 EcoBoost, venni vagy nem venni?

Figyelt kérdés
Családunkban használt autó, folyamatos szervizkönyv, 2016 os Ford Mondeo 1.5 EcoBoost, 285000 km el a lábában. Jó áron tudnék hozzá jutni, vezettem is ami kimondottan kellemes, de a motortól és a megbízhatóságától mégis ódzkodok ennyi km után.

aug. 30. 23:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én biztosan nem merném megvenni ennyi km-rel
aug. 30. 23:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Én sem venném meg.
aug. 30. 23:35
 3/10 anonim ***** válasza:
48%
Ha mazochista vagy, akkor jó választás. Ellenkező esetben el kell felejteni.
aug. 31. 06:02
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Az egész EcoBoost motorcsalád egy ipari hulladék. Ne vedd meg.
aug. 31. 09:20
 5/10 anonim ***** válasza:

4.

Akkor hogyan nem esett szét 285 ezer alatt? Csak a 3 hengeres a problémás. Én is vezettem ilyet, jól megy.

aug. 31. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 A 3 és 4 hengeresek teljesen ugyanazok a konstrukciók, csak a hengerszám és a lökettérfogat különbözik. Megbízhatóság, igényesség, stb. tekintetében pontosan egyformák.
aug. 31. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:

285 ezer kilométer még relatíve kevés egy autó életében. Valószínűleg a következő néhány évben jönnek majd a költséges problémák. De annyiban igazad van, hogy a 3 hengeres 150 ezret sem képes elmenni.

aug. 31. 17:55
 8/10 anonim ***** válasza:

6.

Nem egyformát bírnak, nagyfokú tévedés. Az 1 literes jóval kevesebbet.

aug. 31. 18:50
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 Egyenlő bánásmód esetében nem. Azért rövidebb a literes élettartama, mert nyilvánvaló okokból gyengébb, ráadásul sokszor sokkal nagyobb kaszniba rakják, mint amibe illene, ezt az erőhátrányt pedig erőltetett üzemmel küzdik le, ami rontja az élettartamot.

Egyenlő körülmények között egyenlő az élettartamuk is, mert szó szerint egyforma motorok.

aug. 31. 18:56
 10/10 anonim ***** válasza:

9.

Nem egyforma, nézzél már körül a neten. Egy 3 hengeres alapból is problémásabb, mert kevésbé lehet úgy kiegyensúlyozni elméletileg is, meg ez talán az egyik hengert időnként le is kapcsolja.

aug. 31. 19:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!