Eladjam a kocsim? Mit csinálnátok?
Elegem van, szerelő nem veszi fel a telefont, kollégám, de egy k0cs0g! Nagyon jó szaki, de idegesítő, hogy 2 hónapja kerül. És hát nekem egy Fordom van ami sz4r és már kellene szerviz. Namost, mentem vele kicsit gyorsabban... 140km/h tartósan és megevett fél liter olajat 100km alatt, eddig 100km/h alatt mentem semmi baja nem volt 3500km-el ezelött volt olajcsere..
De elegem van ebből a kocsiból! Helyette van egy régi ócska Szutyokim , az is eszi az olajat, de legalább kevesebbet fogyaszt, Ford 8 litert a Swift 5 litert. Azon gondolkodom, hogy eladom a Fordot, de klímás, ülésfűtéses, automata fényszóró, automata tükör sötétedős, könyöklő elől (hátul). Ezek azok az extrák amik miatt én megvettem 600 ezer forintért 1 éve. Ezek azok az extrák amik nekem a saját magam szintjén luxusnak számítanak, egy dolgozó kisember vagyok, napi 12-15 órát melózok semmi szabadidőm vagy ha van akkor alszok és évente egyszer amikor kiírják a szabit akkor megyünk a szüleimmel valahova és én szeretném megadni nekik a maximumot amit tudok utazás terén úgy, hogy azt én saját magam értem el, furcsán hangzik, de én sosem béreltem még autót, semmit én nem vezetem a ismerős,haver, stb. autóját csak ( céges kivételével) az enyémet. Szóval nem opció, hogy bérlek, mert kaucióra nincs pénzem még le sem tudom írni. Tehát mit javasoltok, adjam el és ne foglalkozzak az extrákkal, vagy csak simán tartsam meg és szívjak vele? Utálom is meg nem is, de nem tudtam vele megbékélni az egy év alatt, pl. benzines és lefulladok vele vagy parkolásnál nem érzem hol a vége ( nyergessel párhuzamosan előbb beállok két tárgy közé mint Forddal ). Szüleim szeretik, azt mondják ne adjam el, mondjuk én adok a véleményükre mivel néha én sem tudom mit akarok. De dolgozni kell járni.. Swifttől többet akartam , de a több nekem csak kínlódás, én ezt nem érdemlem.
Az érdekes hogy egy szerencsétlen szegény kisember vagy ahhoz képest két autót sikerült fenntartani eddig úgy hogy az egyiket alig használtad.Valamelyiket add el nyílván mert két autót szervízelni,biztosítást,adót fizetni nagyon nem éri meg.
Eladhatod a Fordot,marad a Suzuki ami full fapad de nem viszi el az összes pénzed és idővel tudsz gyűjteni egy "faszább" kocsira amit szívesen használsz.Leírás alapján a Fordot nem érdemes megtartani mert motorfelújítás gyanús amire nincs keret,eladhatod mindkettőt akár és abból venni egy másikat hátha kifogsz egy normálisabbat.
Suzukit nem használtam mióta megvan a Ford, senkinek nem kellett csak át nem iratós emberkéknek. Olyan kocsi szerintem nincs amit szívesen használok is jó is annak a két kocsinak az összegéből. Az a fajta ember vagyok aki ha megvesz valamit pl. aztót ami tényleg frankó, spórolok rá ugy is ráesik egy fa.
Tv-m is így járt jó drága volt erre nem belevág a villám? Lakasbiztosító meg nem foglalkozott vele. :( intő jel, hogy én ne érezzem magam jól az anyagi javak birtoklásakor.
Te tudod milyen állapotban van és megéri-e neked a javítás. Mindent meg lehet javítani, csak pénz kérdése. Lehet alkatrészeket cserélgetni, felújítani. Én két esetben nem szeretek vesződni vele: ha már rozsdásodik, a másik ha már nagyon öreg az autó, azaz eléri a 20 évet.
Az eladás is attól függ, hogy van-e annyid, hogy sokkal jobbat, újabbat vegyél. Mert ha eladod és veszel helyette egy hasonlóan öreg romhalmazt, annak semmi értelme.
A hosszas okfejtésnél kicsit elvesztettem a fonalat. Ahol részletezed hogy mit vezettél, nem teljesen jött le, hogy ez milyen szempontból releváns. Ha ez számít, én se béreltem még autót és a szüleimén és céges autókon kívül én sem vezettem mást, csak a saját autóimat.
A Forddal megszívtad. Megvetted 600 ezerért ami manapság nem pénz egy használt autóért ha tele van extrákkal de mint írtad van vele baj. Nem véletlen volt annyi amennyi. Megértem hogy olcsó volt és vágytál arra hogy legyen egy szép, kényelmes autód, de most gyakorlatilag csak szívsz vele.
Én a helyedben hagynám azokat az embereket akik foglalkoztak vele, keress fel pár szervizt a környéken és kérj ajánlatot a javításra. Persze drága lesz akár az autó ára is lehet, de egy normál szervizben ezt meg is kell fizetni de cserébe lesz egy normális autód utána. Nyilván utána kell járni hova viszed, hogyan értékelik a helyet, mert vannak márkaszervizekben is kontár barmok, ez sajnos ilyen. De visszatérve az árajánlatra ha nagyjából mindegyik szerviz ugyan annyit ajánl a javításra akkor már tudod mérlegelni hogy eladod így ahogy van persze jóval kevesebbért fogod tudni, vagy eldöntheted hogy kéred a javítást.
Vagy ha nincs erre pénzed, de ragaszkodsz az autóhoz és kérni fogod a javítást akkor az autót le kell tenni valahol egy zárt telken ideiglenesen kivonatni a forgalomból, addig használod a másikat amivel jársz dolgozni és gyűjtöd a pénzt a javításra.
Vagy szerintem add el valamennyiért, spórolj és vegyél drágábban de jobb autót, én minimum másfél millióért vennék jó normális használt autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!