Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Küldföldi renszámú autóval...

Küldföldi renszámú autóval mentem gyorsan autópályán, megbüntethetnek?

Figyelt kérdés
160-al mentem és szerintem 2-szer lekaptak magyarországon külföldi rendszámú autóval. megbüntethetnek?
2010. nov. 2. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

amennyiben van együttműködés az adott ország rendőrsége és közlekedési hatósága között igen.

Ez a feltétel legtöbbször NEM valósul meg, így csak az ügy illetve a csekk elévülése után tudják kideríteni, hogy pontosan ki az autó bejegyzett gazdája.

Példa ha szlovák rendszámmal foglalkozó cégtől vetted az autód, akkor valószínűsíthetően elő tudnák keríteni a tulajdonos adatait, mivel a céget könnyen elérik. Ugyanez osztrák magánszemély esetén jóformán lehetetlen.

Nem hiszem hogy 160ért járó büntetés (30-90 ezer forintos összeg közé esik) tűvé tennék az környező országokat.

Nem kell izgulni, legközelebb viszont jobban kell figyelni.

Amennyiben pedig nem bírsz a lábaddal tessék pályanapokra járni;)

Balesetmentes közlekedést!

2010. nov. 2. 19:03
 2/9 A kérdező kommentje:
280Le-vel szerinted hogy lehet lassan menni? :D
2010. nov. 2. 19:07
 3/9 A kérdező kommentje:
de köszi a választ!
2010. nov. 2. 19:07
 4/9 bp1985 ***** válasza:
Ugyanúgy, mint egy 50 le-ssel. Az autopálya nem versenypálya...
2010. nov. 2. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Engem rémiszgettek, hogy jön a csekk, de nem jött.

Az m1-en talán bábolna környékén vagy hol egy fix trafinál mentem el az éjszaka közepén 190-el.

Ja és csak 147 lóerös, de tisztességesen viszi a kombi bodegát 230-ig!

2010. nov. 2. 19:34
 6/9 bp1985 ***** válasza:
Fix trafinál ott van az arc is, tehát az cumi. Azt ki sem lehet játszani, hogy nem én vezettem. Sőt már senkit nem érdekel, hogy ki vezetett, az üzembentartó fizet. Amúgy igen, kiküldik külföldre is. Unokatesóm is megkapta a csekket Ausztriába.
2010. nov. 2. 21:27
 7/9 A kérdező kommentje:
jó, az ausztria ...
2010. nov. 3. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Franciaorszaggal mi a helyzet? Itt vettem kocsit, francia a rendszam, papirok minden, akkor most otthon szaguldozhatok? :)
2011. jan. 24. 16:19
 9/9 bp1985 ***** válasza:

A kérdező kommentje:

jó, az ausztria ...

De ő magyar...

2011. jan. 24. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!