A globális felmelegedés miatt miért nem szaporodnak a robogók Magyarországon?
Kérdezd meg a levegő munkacsoport emberét, aki ki szeretné tiltani a robogókat a városokból.
Motor, robogó nálunk csak szezonális jármű, nem úgy mint pl az olaszoknál, ahogy szinte egész évben lehet használni. Nálunk jó esetben március-áprilistól , talán októberig tudod használni, de a napok felében biztos, hogy olyan szar az idő, hogy nem ülnél motorra. Ezen felül, meg kell valami hely ahol biztonságosan tárolhatod, és egy panelház közös tárolója nem igazán ilyen, így a többség inkább autót tart.
Nem nagyon értem az összefüggést. A teljes közúti közlekedésnek csak töredéke a hozzájárulása a felmelegedéshez a teljes antropogén tevékenységhez viszonyítva.
Nem értem miért kellen robogózni... Egy autóval sokkal több cuccot és személyt el tudsz vinni, mint robogóval. A fajlagos fogyasztása így a robogódnak nem biztos, hogy kevesebb. Továbbá nem mindenki csak vároban futkos egyedül, üres autóval. A héten tettem meg a Pécs-Nyíregyháza-Pécs útvonalat + két személlyel és full csomagtartóval. Reggal 6-kor indulás, este 7-re már megint otthon voltam. Ezt egy robogóval hogy oldod meg? Továbbá télen, fagyban, hóesésben, netán a felhőszakadásbán egy hagyányit kevsbé komfortos a robogó... Aki panelban lakik, hova teszi? Cipelje fel a nappaliba a 8.-ra?
Autó mellé, főleg ha van hol tárolni, tavasztól őszig városban egyedül futkosni jó, de nem tudja 100%-osan kivltani az autót.
Robogó, pláne a kétüteműek max a közlekedési dugóknál vagy parkolási nyűgnél előnyösek, de a klímavédelemben nagyon nem. 50-es kétütemű motorom 3,5-4 liter benzint bekajol 100km-en, plusz az olajtól még jobban is füstölt mint egy autó, akkor az hol védi már a környezetet?
Múltkor láttam valami német Simsonos találkozót, és vágni lehetett a füstöt. Kb ez lenne ha minden autós Budapesten átülne robogóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!