Új akkumulátort tölteni?
Nemrég cseréltem új akkut az autómban.A gond az,hogy rövid távon használom,boltba járás,stb.Sűrűn indítgatom,de a megtett táv nagyon rövid.A generátor tuti nem sokat tölti.
Nem akarom kinyírni az újat is.
Néha felrakjam töltőre?
Az autók generátora úgy van beállítva, hogy sikeres indítás után pár másodpercig akár nyolcvan Amperral tölt..aztán visszamegy az áram a normál 5-10A-ra.
az aksi inkább télen terhelődik jobban...fűtésmotor, full világítás, 5-10 perces töltésidő...
ha már 8 km-et mész vele, az elegendő az aksi életbentartásához. ha mínusz tíz fokot mondanak, akkor bizony éjjelre ráakasztom a csepptöltőt.
"Néha felrakjam töltőre?"
Vegyél egy szivargyújtóba dugható feszültségmérőt. Ha enyhe terheléskor (pl. gyújtás) egyre alacsonyabb feszültséget mutat, akkor töltsed egy éjszaka. Ha minden nap ugyanannyi a feszültség, akkor nem kell.
Én is ennyit megyek. Reggel 4-5 km, délután vissza ugyanennyit. Az esetek felében biciklivel járok, az autó megvár itthon a garázsban. De nem mindig tudom így megoldani. Jövő héten pl lesz egy 1000 km-es munkautam. Busszal, vonattal + helyi közlekedéssel egy nap alatt nem járom meg, kizárt. Így nem tudom teljesen eliminálni az életemből az autót.
Visszatérve, a 4-5 km-es utak alatt nálam soha nem merült még le az akku. Az előzőt 9 évesen(!) cseréltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!