Mi a legjobb döntés? Venni egy fiatalabb, de kicsivel drágább autót vagy régit olcsón?
A drágább sem biztos, hogy jobb. Én a saját anyagi lehetőségeimet venném figyelembe.
Régebben olvastam egy írást az autóvásárlásról. Teljesen szárazon levezeti, hogy amikor kizárólag az ésszerűség és a szükségszerűség alapján döntünk, akkor a jó választás egy olyan árú autó, amit 4-6 havi fizetésünkből ki tudunk fizetni.
Allapotot veszunk nem km allast.
Ha nincs szethajtva a motor, ha a szervizelesekre vegig figyelve volt akkor nem lehet baja a regebbi kocsinak se. Nyilvan nem lehet tudni fixen h lesz e baja vagy sem.. amire erdemes figyelni az a vezetett szervizkonyv, kulso belso jeleka kocsin.. pl kasztni elemek mennyire passzolnak, belso ter kopottsaga motorter tisztasaga... legyen gyanus a tul tiszta is.. erdemes vasarlas elott teszteket nezni, marka, model specifikus csoportokba velemenyeket olvasni... a szeria hibakra figyelni.. szamit mennyi idore tervezel az autoval,mennxit mesz atlagban egy evben. Szoval sok mindent erdemes figyelembe venni nem csak a futott kmt
Sokan belefutnak abba a hibába, ha új az autó, az csak jó lehet. Legalábbis, jobb, mint a régi...
Én azt mondom csakis köztudottan megbízható autót kell venni.
És még ha éppen rossz is valami apróság, érdemes megcsinálni, mert az sokáig jó lesz.
A típushibás autókból nagyon elegem lett, ellenőrizni folyton a mérnöki marhaságokat, mikor méltóztatik széthullani idő előtt.
Ausztriában sajnos a hegyek miatt gyengébb autó szóba nem jöhet, pedig az az egyik alapja a hosszú motoréletnek.
Ausztriában, amennyire tudom nagyon szigorú a műszakiztatás, ráadásul ott brutálisan sóznak télen, tehát egy olcsóbb autó instant bukó lehet a vizsgán, vagy a gatyádat is ráfizeted majd.
"Ha nincs szethajtva a motor"
Aztán azt meg honnan látod, hogy nincs széthajtva? Na ezért csak fél igazság ez az állapotot veszünk dolog. Itt van élő példának a szomszéd néni VW Polója. Újonnan vette, valamikor 1998 körül. Kívülről patika az autó, végig garázsban volt tartva, de a néninek előtte kétütemű Warburgja volt, és ezt is úgy vezette. Aki még ismeri a típust az tudja, hogy azokat úgy vezették, hogy 1-es üveghang, aztán 3-5 másodperc sebességváltás. Mindezt megkapta a Poló vagy 15 éven át, persze hidegen, amíg vezette, később még az unokája is gyilkolta egy darabig. Kocsi tényleg szép, meg lehet az írni a hirdetésben, hogy idős hölgy tulajdonostól, csak ez nem mindig előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!