Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen büntetés kaphatok, ha...

Milyen büntetés kaphatok, ha A2 jogsival viszek utast?

Figyelt kérdés

Pár hónapja lett meg a jogsim, és jelenleg a kocsim szervizben van. Viszont barátnőmmel kéne mennünk valahova, nagyjából 15-20perces az út. Egy 500-as túraenduro motorral mennénk. Most tudtam nemrég viszont meg, hogy 2 évig nem lehet utast vinni. Milyen büntetésre számíthatok ha megállítanak?

Mielőtt a veszélyéről beszélne valaki, tisztában vagyok vele. Viszont már évek óta motorozok, van tapasztalatom. És nem tudom mennyivel lenne jobb, ha valaki 2 év jogsi után vinne utast úgy, hogy alig motorozott, mint mondjuk egy olyan, akinek habár nincs 2 éves jogsija, de több 10ezer kilométert motorozott. Szóval engem szimplán a büntetés érdekel, nyílván óvatosan vezetek majd, és eleve nem lakunk valami forgalmas helyen. Köszönöm szépen a válaszokat!!

aug. 6. 12:47
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Ha más kategóriád (pl. B jogsid) régebb óta megvan, akkor már nem kezdő a jogsid, tehát vihetsz utast.
aug. 6. 12:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Áhh, és ez is 2 évre vonatkozik? A B-s jogsim csak most decemberben lesz 2 éves
aug. 6. 13:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Az 1-es válaszoló jól írta. De egyébként, nyugodtan menjetek el, viccen kívül. Ha valóban 15-20 perc az út, én is bevállalnám. Nekem mondjuk már közel sincs friss jogosítványom.
aug. 6. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!