Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek sportmotorok mitől...

Ezek sportmotorok mitől ennyire brutálisak?

Figyelt kérdés
Mentem ma autópályán belső sávban 180 körül, utolért egy ilyen gépezet.. Gyorsítottam, hogy minél hamarabb lehúzódjak, 210 körül tudtam lemenni külsőbe. Utána üres volt a pálya végig, nem vagyok egy versenyzős típus de hajtott a kíváncsiság. Visszaraktam 5-be (3.0 t dízel) de úgy hagyott ott mintha egy helyben álltam volna!!! Mire elértem a 220-at már kb. 100m volt köztünk, pedig szerintem vissza se pakolt neki!!! Mitől mennek ezek ennyire?
2010. nov. 1. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:

180le, 200kg

ettől :)

2010. nov. 1. 19:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Rettenetesen jó a tömeg-teljesítmény arányuk. Üres tömegre vonatkoztatva 1 kg/LE-nél is jobb, de menetkészen, vezetővel is 1,2-1,5 kg/LE az arány. Az autók tömeg-teljesítmény aránya egy nagyságrenddel rosszabb: az átlagos utcai autóké 8-15 kg/LE között mozog, a legmeredekebb sportautóké 2-3 kg/LE is lehet. Márpedig egy jármű fürgeségét, gyorsítóképességét elsősorban ez a mérőszám határozza meg. Vagyis az utcai 1000-es sportgépek iszonyatosan fürgék, az autók nem képesek tartani velük a lépést. A kis tömeg a felépítésből adódik, a nagy teljesítmény pedig a rövid löketű, nyomatékszegény, magas fordulatra hangolt, a gázlengéseket maximálisan kihasználó, ám rövid élettartamú motornak.
2010. nov. 1. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:

nekunk ugyanilyen élményünk volt országuton

(szolnok-fegyvernek)

110 el mentunk

a belso savbam szabad volt a palya

1 szercsak 1 zx 14 es (kawasaki zzr-1400) vagy 250 el

ugyotthagyott minket mint a sz@rt

késobb 4-5 km el látuk ot mostmár lassan 1 kamion mögött kullogva (nemazert mert elfogyott a szufla)

az biztos

ezek a gépek rohadtul mennek

adok 1 pár számadatot

yamaha r1

134 kw azaz 179 lóerő

206 kg

és ez még nem a csúcs

az 1.ik csúcs

Suzuki hayabusa gsx-1300r

190 lóerő 200-250 kg ig menetkészen

(azert nemiram pontos adatot mert tuning meg csupaszitás könnyités stb)

gyárilag megy 310 et...

ghost rider-é 500 lóerős...

az övé 370 et megy...(nemengedi följebb mert letilt)

Jahh

és ezeknek a sebességeknek az eléréséhez jó váltásügyességgel nemkell 1 perc sem :D

2010. nov. 2. 07:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha ilyeneket kérdezned kell, akkor ne hajts túl gyorsan, mert a fizika nem várja meg, hogy mindent megtudj!
2010. nov. 2. 12:00
 5/5 A kérdező kommentje:
180 Ló? Atyaég.. Akkor az én 240 lovas kocsim csak játékszer ezekhez képest.. Hát kösz a fejtágítást!
2010. nov. 2. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!