Ez esetben is szükséges a futómű beállítás?
Ha ennyire el van menve a kormányközép, akkor biztos, hogy nem jó a beállítás. Valószínűleg kormány összekötőket cseréltek valamikor és úgy lett összetákolva az egész.
#1: Adjál még ilyen hülye tippeket neki. Ha leveszi a gyári pozícióból a kormánykereket, akkor az valóban középen lesz. Csak közben az egész kormánymű/fogasléc meg nem. Gondolom ez mellékes nálad.
Nekem az új, 0 km-esen rendelt autóm volt ilyen. Nem is azonnal, csak egy idő után tűnt fel, hogy nem teljesen egyenesen áll a kormány. Nekem sem húzott semerre.
Vissza is vittem garanciában reklamálni, de a márkaszervizben leráztak azzal, hogy ez ilyen, nem tudnak vele mit csinálni, szokjam meg. Jó, oké, belenyugodtam, nem hatalmas tragédia, tényleg csak nagyon minimálisan ferde, csak akkor tűnik fel, ha nagyon figyelek rá, a gumik sem kopnak abnormálisan.
Évek teltek el, a garancia már lejárt. Lett egy kátyú-defektem. Emiatt is elvittem futóműveshez az autót, biztos ami biztos alapon leellenőriztetni, hogy minden oké-e a futóművel.
A kormány ferdeséget azóta én már el is felejtettem. De itt a futóművesnél, amikor álltak be vele a mérőpadra, rögtön rákérdeztek, hogy eddig is ferdén állt-e a kormányom.
Nem vették le a korményt, végig ott voltam. A kocsit megemelve valamit a kormányányösszekötökön mókoltak, meg a kormáynszög érzékelőt is újrakalibrálták OBD-n keresztül és ezekkel teljesen ki tudták korrigálni a ferdeséget. Most teljesen egyenesen áll. Kb fél óra meg pár ezer forint volt. Ha ezt tudom, először is ide vittem volna!
#6 Nekem is feltűnt, de csak menet közben,addigra meg vissza volt rakva a légzsák, és sokáig se időm, se kedvem nem volt vele szórakozni :D
Kereskedőtől meg simán kinézem, hogy gyorsan kicserélte a telephelyen, és nem nézte meg menet közben, hogy jó-e, és a VW konszernes kocsimon, tényleg nagyon finom a recézés, és nem elég, hogy kb középállásban teszed fel ;)
Nagyon tanulságos történet, hogy miért is kell kerülni a márkaszervizeket, mint a dögvészt. Egyedül azoknak ajánlom, akik nem értenek az autókhoz, nem zavarja ha átvágják őket, de legalább van pénzük finanszírozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!