Idősebb, de prémium autót vagy újabb, de alacsonyabb kategóriás autót érdemesebb inkább venni?
11.
Egyik se :).
Amúgy biztos, hogy ezek egy árban vannak kb?
#11, ez elég határeset... Ha jó állapotban van, akkor talán a buzukit választanám. Az sem mindegy milyen motor van benne és mire akarnám használni. Városi szaladgálás, vagy Németországba ingázni. 8 éven át ingáztam egy 1.7cdti Opellel. Semmi bajom nem volt vele. A fűthető félbőr sport ülések relatív kényelmesek voltak hosszú távon is. A 6-os váltó miatt pályán sem üvöltött a motor. 131 Le, 300 Nm pedig bőven elég volt a 130 km6h tartásához. Egy 4.2-es A8-ban nyilván szívesebben pöffeszkedtem volna, de újonnan a vételárra, meg a fenntartására erre volt pénzem.
De visszatérve, a 10 éves autó sem fiatal. Az évek meg nagyon gyorsan repülnek. Észre sem veszed és már ez is nagyon öreg autó lesz. A 20 éves pár év múlva meg főleg. Ami nem kopik el rajta a használattól, az is elöregszik. Rohadni is tud rendesen egy 25-30 éves autó ridegtartásban. Ilyen korú ex-prémiumban km is szokott lenni gazdagon. Utána azon túladni nem könnyű. Ilyen korú autó valószínűleg tőled már csak a bontóba megy.
Én a prémium mellett voksolnék, egy régebbi de prémium autó minden szempontból veri egy hasonló árú fiatalabb de alsóbb kategóriájú társát.
Nekem pl egy 2014-es Audi S1-esem van, ezt már nevezhetjük öreg autónak, hát nem igazán tudnék olyan autót mondani ami ebben az árszegmensben bármiben többet tudna nyújtani, azt leszámítva, hogy új vagy újszerű!
Ami viszont tény, hogy drága fenntartani egy prémium autót még használtan is, szóval csak akkor nézz ilyet, ha nem probléma, hogy időnként igen zsebbenyúlós egy javítás!
A1-S1 szerintem nem prémium. Még az A3-at, vagy az 1-es BMW-t, A-classos Mercit sem mondják annak.
"...minden szempontból veri egy hasonló árú fiatalabb de alsóbb kategóriájú társát."
Például? Írj valami konkrétumot! Ajtók számában, utastér és csomagtér méretében szerintem már eleve verve van. 2.0T motorral lehet hogy jobb az S1-ed, de ebben nem csak a prémiumság, hanem 2014 óta a downsizing is erősen közrejátszik. Led-mátrix van az S1-edben? Ma már ez az alsó-középkakegóriában sem kuriózum. Androidauto/carlpay? Már egy belépő szintű autóban is ott figyel.
Ha az lenne a kérdés, hogy egy 10 éves S1, vagy egy új, legfeljebb pár éves, garaciális kompakt: Astra/Focus/Golf/Corolla/stb, nem 3 hengeres alapmotorral (akad még ezekből is normális felárért), rogyásig extrázva, akkor számomra nem lenne kérdés!
Nekem mindenképpen jobban tetszik a régi prémium. Inkább utaznék egy 20 éves Merciben, mint akár egy gyártósorról frissen legördült japán autóban.
Csak az anyagiak miatt félek, hogy rámegy a gatyám a szervízre
"Nekem mindenképpen jobban tetszik a régi prémium. Inkább utaznék egy 20 éves Merciben, mint akár egy gyártósorról frissen legördült japán autóban."
Hajrá!
"Csak az anyagiak miatt félek, hogy rámegy a gatyám a szervízre"
Az biztos. Ezek azoknak lettek gyártva, akik anno újonnan meg is bírták venni, plusz a szerviz.
A kedves kérdező boldogan, a felsőbbrendű emberek mosolyával beült a 20 éves "luxus/extra/prémium" merdzsójába......
...aztán három sarokkal később kiszállt az orrán-száján olajat fosó hulladékból, és hazament egy trolival. 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!