Első forgalmi vezetés katasztrófa volt,mit tanácsoltok? (Bővebben lent)
Ez tipik probléma. Ezt meg kell tanulni és be kell hogy rögződjön, hogy váltás közben nem nézzük a váltót. Az ott van fixen, minden sebességi fokozat ugyanott van ma is és 2 hét múlva is. Nálunk anno rengeteg ilyen tanuló volt, mikor én mentem vezetni 18 évesen. Ennek már több mint 8 éve. Mindenkire rá szólt az oktató. Váltás közben nem szabad levenni a figyelmedet az útról.
Mindig előre nézz ahogy az első is írta. Ha mész egy városban, faluban, országúton stb. akkor csak előre nézz, ne csak 30 méterig vagy az előtted haladó autót. Ha mész lakott területen ahol jelzőlámpa van, akkor neked folyamatosan tájékozódni kell, nem elég ha mész a másik mögött és csak mész utána és ha ő is megáll akkor te is megállsz. Mert lehet hogy Ő átmegy a sárgán vagy a piroson, de neked tanulóvezetőként ezt nem lehet. Remélem át jött a mondandód.
Ha a KRESZ-t megtanultad rendesen, akkor a szabályokat ismered. Tehát marad a közlekedés mint olyan, annak is a vezetés része. A gépkocsivezetés nem nehéz mutatvány. Az első 10-15 óráig, tehát kb a feléig szerintem mindenki ilyen lesz, vagy legalábbis a legtöbben. Én is ilyen voltam az első 6-10 órában, bár azért ennyire nem. Nekem nem okozott problémát a vezetés, a többfelé figyelés és a KRESZ sem. Párszor voltam béna és kicsit figyelmetlen, de mondjuk az nem ugyanaz.
TÜRELEM!
Még pár óra, és menni fog magabiztosabban, de csak akkor, ha valóban érdekel a vezetés és szeretnéd hogy jogosítványod legyen. Ha a tanfolyamot elvégzed és az oktató szerint alkalmas vagy vizsgára, akkor ne így menj, hogy nem megy meg leblokkolsz, mert akkor a vizsga feléig sem jutsz el. NE kapkodj! Tanulóvezetőként nem kell gyorsabban menned mint 50, sőt, elég a 40-45. Azért vagy tanulóvezető, mert tanulsz. Ne foglalkozz azzal, hogy kik és mennyien vannak mögötted, melletted. Próbáld meg lelassítani a dolgokat magad körül. Legyen tiszta a fejed, csak ott legyél fejben, ne máshol járj. Lélegezz lassan és mélyeket, a mozdulataid legyenek lassúak, ott ahol lehet. Ha ezt megszokokod és berögződik, akkor maximálisan fog menni a gépkocsivezetés és a közlekedés is, észre sem fogod venni, de 5-6 óra múlva már ez automatikus lesz, és csak azt fogod észre venni magadon hogy: "Jéééj, ez megy. Nem is olyan nehéz."
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!