Miért kerül benzin az olajba?
Az olajnak benzin szaga van és hígabbnak is tűnik. Az alany egy 1.8 tfsi motor (audi a4 b8 - tudom sajnos, hogy problémás fajta ezzel a motorral:().
Fontos tudni, hogy nagyrészt csak hosszútávon(min. 30km), pályán használom a kocsit. Olvastam régebbi kérdésnél, hogy esetleg injektor probléma állhat a háttérben, illetve rossz motorhőmérséklet jeladó, termosztát.
És itt a lényeg talán, hogy egész télen csak 70 fokig ment a mutató a hűtővíznél, szóval el is vitettem szerelőhöz aki elvileg ellenőrízte, hogy jól működik e a termosztát és azt mondta semmi baj vele, valószinűleg a mutató rossz. Viszont mióta jobb idő van, szinte mindig felmegy 90 fokig.
Szerintetek itt lehet a baj a termosztát környékén?
Természetesen el fogom vinni szerelőhöz mikor időm engedi, de szeretném hogy legyen valami ötletem legalább, hogy mi lehet a gond (:
Az biztos, hogy a termosztát így nem oké. Lehet, hogy időben kinyit, de az se mindegy, hogy milyen hőfoknál zárt be. Nekem ez utóbbival volt gond, mert valahol 50 fok környékén zárt be, és csak összel jött elő, és nem állt be középre a mutató, illetve a fűtés is gyengékedett. Esetleg próbáld meg, hogy mi van ha rányomod a fűtést max ventilátorral, és olyankor mit produkál a mutató. Ha lefekszik, akkor nem jó a termosztát.
Viszont amíg nem üzemmeleg a motor, addig több üzemanyagot is kaphat. Persze az injektorokat sem árthat bevizsgálni, nem-e csöpögnek be, és álló motornál szépen lefolyik a becsöpögött benzin az olajba.
Köszi a válaszokat!
Télen ment a fűtés rendesen, csinálta a meleget, a mutató stabilan 70-nél volt. De mindeképp utánajárok!
A 2.0crben 3 termosztat van, es a cso termosztat szokott beszarni.
elofordulhat hogy ebben is es a szerelod csak egyet nezett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!